Kas lemia kultūros produktų sėkmę?

Siekdami, kad regione veikiantys kultūros centrai turėtų kuo daugiau galimybių teikti kokybiškesnes kultūros paslaugas bei sukurti naujus sėkmingus kultūros produktus,  kovo 1–29 dienomis Lentvario kultūros rūmai įgyvendina kvalifikacijos kėlimo projektą „Vilniaus apskrities kultūros darbuotojų kvalifikacijos kėlimo seminarų ir kūrybinių dirbtuvių ciklas“.  Šis 40 akademinių valandų trukmės mokymų ciklas pasižymi ne tik skirtingų sričių lektoriais profesionalais, bet ir įvairiais užsiėmimais: nuo įprastos paskaitos iki kūrybinių dirbtuvių / laboratorijos.

Norime pasidžiaugti, kad kvalifikacijos kėlimo projektas sėkmingai juda finišo tiesiosios link: įgyvendinti jau keturi iš penkių seminarai, sukvietę daugiau nei 120 kultūros darbuotojų iš skirtingų Vilniaus apskrityje veikiančių kultūros įstaigų ir organizacijų. Kovo 1, 7, 15 d. užsiėmimų metu lektorės Aistė Ptakauskė ir Sigita Petrovė dalijosi savo žiniomis ir patirtimis, kaip veikia tarpkultūrinė komunikacija, kodėl reikia visados būti besimokančia komanda. Žinoma, buvo bandyta atrasti raktą į kultūros sėkmę – tikslingą ir kryptingą komunikacijos viziją. Tuo tarpu kovo 13 d. doc. Romas Matulis susirinkusiems Lentvario kultūros rūmuose pasakojo, kaip reikia tinkamai inicijuoti ir vystyti kultūros produkto – renginio, projekto – kūrimą ir pristatymą plačiajai auditorijai.

Kovo 29 d. 10 val. vyks paskutinis mokymų ciklo seminaras „Tarpasmeniniai santykiai ir manipuliacijos“, kurį ves lektorius Juris Belte. Vietų skaičius ribotas, todėl visus norinčius kviečiame registruotis el. paštu lentvariokultura@gmail.com.

Įgyvendintas seminarų ir kūrybinių dirbtuvių ciklas, tikimasi, turės esminės įtakos kultūros paslaugų ir produktų kokybės didinimui Vilniaus apskrityje. Tiesa, šis ciklas yra ne tik apie papildomas žinias ar įgūdžius, bet ir apie naujai užmegztas pažintis tarp skirtingų Vilniaus apskrities kultūros centrų, darbuotojų bei specialistų. Dažnai, turint gerą idėją, trūksta patikimų partnerių, todėl tai yra puiki galimybė išmokti paprašyti pagalbos rankos ne tik iš finansinių rėmėjų, bet ir iš kitų kultūros įstaigų.

Projektą „Vilniaus apskrities kultūros darbuotojų kvalifikacijos kėlimo seminarų ir kūrybinių dirbtuvių ciklas“ organizuoja Lentvario kultūros rūmai. Projekto informaciniai partneriai: Trakų rajono laikraštis „Trakų žemė“ ir Ukmergės rajono laikraštis „Gimtoji žemė“. Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Trakų rajono savivaldybė.

Lentvario kultūros rūmų informacija

Naujienos iš interneto