Pasaulinė Žemės diena minėta ir Lentvaryje

Ar kada pagalvojote, kaip mūsų visų maži, atrodytų, nežymūs darbai padeda tausoti gamtą? Arba kaip galime visi išvien kovoti su klimato kaita ir tarša?

Kovo 21 dieną mokiniai iš Lentvario Motiejaus Šimelionio ir Lentvario „Versmės“ gimnazijų keliavo į Lentvario kultūros rūmus, kuriuose buvo minima Pasaulinė žemės diena. Renginio „Žemė – tai mūsų namai“ metu jaunuoliai diskutavo, kaip jie gali prisidėti prie mūsų namų – planetos Žemės – tausojimo ir kodėl tai yra reikšminga ateities kartoms. Juk nieko nėra sudėtingo išeinant iš kambario išjungti šviesą, sandariai uždaryti langus ar duris, o vietoje automobilio keliauti viešuoju transportu.

Po diskusijos moksleiviai žiūrėjo naujienų tinklalapio 15min tyrimų dokumentinį filmą „Šiukšlių pogrindis: greitai, pigiai, nelegaliai“, kurio metu buvo rodomi vaizdai iš nelegalių šiukšlių sąvartynų Lietuvoje ir pasakojama apie nelegalių šiukšlių verslų pogrindį. Tyrimas atskleidė, kaip yra svarbu prižiūrėti savo aplinką, o, pamačius nelegalų aplinkos teršimą, informuoti atsakingas institucijas.

Edukacinį renginį vainikavo jau tradicija tapęs inkilų kėlimas šalia Lentvario kultūros rūmų, taip laukiant sugrįžtančių paukščių, simbolizuojančių ne tik bundantį pavasarį, bet ir žaliuojančią gamtą.

Lentvario kultūros rūmų informacija

Naujienos iš interneto