Pradedamas remontuoti viadukas kelyje nuo Vilniaus į Trakus: numatomi eismo pokyčiai

Pradedamas įgyvendinti valstybinės reikšmės magistralinio kelio A16 Vilnius–Prienai–Marijampolė 16,017 km viaduko kapitalinio remonto projektas. Šiuo metu vykdomi parengiamieji darbai, viaduku ribojamas greitis iki 50 km/h, o nuo kovo 27 d. eismą viaduku planuojama uždaryti ir kreipti apylankomis. Viaduko remonto darbus planuojama atlikti iki šių metų rudens pabaigos.

Kol vyks viaduko kapitalinio remonto darbai, eismas pagal suderintą schemą bus kreipiamas dviejų lygių sankryžos A16 ir A4 jungiamaisiais keliais. Eismo dalyviams, vykstantiems iš Vilniaus į Druskininkus ir iš Druskininkų į Vilnių, eismo tvarka nesikeis. Važiuojantys iš Vilniaus į Trakus, bus kreipiami Druskininkų kryptimi ir sankryžos ribose jungiamuoju keliu bus vėl nukreipti į A16 kelią. Vykstantys iš Trakų į Vilnių, sankryžos ribose turės važiuoti Druskininkų kryptimi ir minėtos sankryžos jungiamuoju keliu bus nukreipti į Vilnių.

Apie eismo pokyčius vairuotojai bus informuojami papildomai įrengtais informaciniais kelio ženklais, taip pat naujausia informacija apie eismo pokyčius bus skelbiama interneto svetainėje www.eismoinfo.lt. Vykstantiems į Trakus ar iš Trakų į Vilnių, rekomenduojame rinktis alternatyvius maršrutus, pvz., vykstant magistraliniu keliu A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda per Grigiškes arba nusukant ties Rykantais, taip pat galima vykti senuoju keliu link Lentvario nuo Vilniaus pietinio aplinkkelio A19.

AB Lietuvos automobilių kelių direkcijos ir rangovo pasirašyta sutartis, kurios vertė 1,664 mln. eurų su PVM, įsigaliojo 2022 m. spalio mėn. Pagal sutartį, darbus planuojama baigti iki šių metų lapkričio pabaigos.

Magistralinio kelio A16 Vilnius–Prienai–Marijampolė 16,017 km transporto mazge planuojama remontuoti virš magistralinio kelio A4 Vilnius–Varėna–Gardinas esantį viaduką. Kapitalinio remonto projekte numatytas perdangų sutvarkymas, asfalto dangų įrengimas, atitvarų keitimas, turėklų remontas ir kt.

Kelių direkcijos parengtame kelio statinių (tiltų, viadukų, estakadų, tunelių), esančių valstybinės reikšmės keliuose, statybos, rekonstravimo, kapitalinio remonto, projektų planavimo, rengimo ir įgyvendinimo prioritetinės eilės sąraše, pagal kurį atliekamas minėtos infrastruktūros tvarkymas, šis viadukas yra 19-oje vietoje.

Šaltinis: Lietuvos automobilių kelių direkcija

Naujienos iš interneto