Paleidžiamas eismas Lentvario tuneliu

Gruodžio 1 d. 13.00 val. vyks eismo paleidimo per Lentvario tunelį po geležinkelio pervaža simbolinis renginys. Dalyvauja susisiekimo viceministras Julius Skačkauskas, Trakų rajono meras Andrius Šatevičius, AB „LTG Infra“ generalinis direktorius Karolis Sankovski, VĮ Lietuvos automobilių kelių direkcijos direktorius Remigijus Lipkevičius ir rangovų atstovai.

Lentvario geležinkelio pervažos rekonstrukcijos ir tunelio valstybinės reikšmės rajoninio kelio Nr. 4707 Grigiškės–Lentvaris–Dobrovolė 4,95 km naujos statybos projektas buvo pradėtas įgyvendinti praėjusiais metais pagal VĮ Lietuvos automobilių kelių direkcijos, Trakų rajono savivaldybės ir AB „Lietuvos geležinkeliai“ partnerystės sutartį, pasirašytą 2020 m. rugpjūčio mėn. Visą projektą numatyta pabaigti – 2022 m. pavasarį.

Automobiliams  ir pėstiesiems skirtas tunelis yra 64 m ilgio 15,4 m pločio, sveria 6720 tonų. Įrengiant tunelį, Rangovo pasirinkta darbų technologija, kai stumiamas po geležinkelio bėgiais, nenutraukiant traukinių eismo, Lietuvoje ir Baltijos šalyse buvo taikoma pirmąkart.

Geležinkelio keliai buvo „pakabinti“ ant laikinų plieninių konstrukcijų, kurios rėmėsi į laikinus mikropolių tipo pamatus. Reikiamame gylyje įrengtoje statybvietėje buvo išbetonuoti tunelio segmentai, kurie su domkratais buvo stumiami išilgai tunelio ašies, tuo pat metu iš tunelio vidaus kasant ir išvežant gruntą.

Projektas finansuojamas Kelių priežiūros ir plėtros programos ir Europos Sąjungos investicijų lėšomis.

Kviečiame dalyvauti!

Renginio vieta: Lentvaris, Trakų r. (tiksli vieta paspaudus žemėlapio nuorodą).

PROGRAMA

13.00 val.                Renginio pradžia
13.00–13.05 val.    Kalba susisiekimo viceministras Julius Skačkauskas
13.05–13.10 val.    Kalba VĮ Lietuvos automobilių kelių direkcijos direktorius Remigijus Lipkevičius
13.10–13.15 val.    Kalba AB „LTG Infra“ generalinis direktorius Karolis Sankovski
13.15–13.20 val.    Kalba Trakų rajono meras Andrius Šatevičius

13.20–13.25 val.    Kalba tiltų statybos UAB „Tilsta“ atstovas
13.25–13.40 val.    Komentarai žiniasklaidai

Dėmesio: Esant nepalankiai epidemiologinei situacijai Lietuvoje, prašome paisyti visų aktualių saugumo reikalavimų, susijusių su Lietuvos Respublikos Vyriausybės paskelbta valstybės lygio ekstremaliąja situacija visoje šalyje dėl koronaviruso COVID-19 plitimo grėsmės. Dėkojame už supratingumą.

VĮ Lietuvos automobilių kelių direkcijos inf.

Naujienos iš interneto