Stilingas vonios kambarys, patarimai įsirenginėjant

PR

Praktiškai kiekvieno žmogaus diena prasideda nuo apsilankymo vonios kambaryje. Jame praleidžiame nemažai laiko ir ruošiantis eiti miegoti. Dėl šių priežasčių šios patalpos stiliui ir dizainui yra teikiama vis daugiau dėmesio, grožio ritualai malonioje, gražioje aplinkoje, gali padėti teigiamai nusiteikti visai ateinančiai dienai. Tačiau tam, kad tai taptų tikrove, reikia pasirūpinti tinkamu visų elementų parinkimu.

  • Apšvietimas – ko gero svarbiausias veiksnys, norint sukurti vonios kambaryje tam tikrą atmosferą. Didesnėse patalpose, kurias galima skirstyti į atskiras zonas, apšvietimą galima kaitalioti, taip paryškinant ar išskiriant tam tikrus elementus ir dizaino sprendimus. Šviesa vonios kambaryje turėtų būti ganėtinai ryški, tačiau tuo pat metu švelni ir raminanti. Dažnai tam yra naudojami taškiniai šviestuvai. Šalia veidrodžio galima sumontuoti ir papildomų šviesos šaltinių, kuriuos galima būtų įjungti atskirai.
  • Santechnika – vonia, dušo kabina, praustuvė ir kartais klozetas su bide – tai pagrindiniai elementai, apie kuriuos pagalvojame, kalbant apie funkcionalų ir stilingą vonios kambarį. Nuo jų pasirikimo taip pat priklauso bendras patalpos vaizdas, tad jiems reikėtų skirti nemažai dėmesio. Dideliame kambaryje patartina išlaikyti šių elementų vientisumą, kad jie sukurtų savotišką ansamblį, sukuriantį viso pasirinkto stiliaus pagrindą. Pasirinkimas čia gan platus, pradedant nuo klasikinių sprendimų su daugybę detalių iki minimalistinių šiuolaikinių modelių, išsiskiriančių griežtomis linijomis ir skirtingų medžiagų deriniu. Didelį vonios kambario santechnikos pasirinkimą galima rasti čia: https://www.muresta.lt/muresta/vonios-iranga-santechnika/keramika/klozetai-unitazai-dangciai
  • Baldai – kiek nepagrįstai ignoruojamas, tačiau labai svarbus vonios kambario elementas. Baldų pagalba galima ne tik dar labiau išryškinti savo stiliaus sumanymus, net ir priduoti kambariui daugiau funkcionalumo ir žinoma tvarkos. Pastatomos ir pakabinamo spintelės, veidrodžiai ir staliukai – puikus būdas sukurti jaukią ir tuo pačiu metu efektingą bendrą vaizdą.
  • Aksesuarai – vis dažniau naudojamos priemonės stiliaus vonios kambaryje sukūrimui. Jai gali tapti kilimėliai, rankšluosčių kabyklos, muilinės arba muilo dozatoriai. Čia taip pat svarbu išlaikyti vieningą dizainą, kad vonia netaptų panaši į sandėliuką. Dėl to svarbu paieškoti kūrybinių interjero sprendimų, pasitelkiant spalvas, medžiagas ar netgi formas.

Naujienos iš interneto