Eurolygos sezonas įsibėgėjo: kas šeimininkauja turnyre?

PR

Eurolygos reguliarusis sezonas, kurį sudaro 34 turai, jau kaip reikiant į įsibėgėjo ir praūžus 12 turų pradeda aiškėti turnyro kontūrai.

12 praūžusių turų reiškia, kad trečdalis sezono jau praėjo ir kol vienos komandos gali džiaugtis turimais rezultatais, vienos gali toliau aktyviai kovoti dėl vietos TOP-8 etape, tai yra komandų, kaip pavyzdžiui Kauno „Žalgiris“, kuriems tenka taikstytis su karčia realybe ir buvimu turnyrinės lentelės dugne.

Kauno „Žalgirio“ ekipa šiuo metu yra 18-oje, paskutinėje turnyrinės lentelės vietoje ir po 12 turų turi vos 2 pergales ir 10 pralaimėjimų. „Žalgirio +/- rodiklis yra antras prasčiausias visoje lygoje, kuris siekia -121.

Laipteliu aukščiau rikiuojasi viena iš kauniečių aukų, Atėnų „Panathinaikos“ su 3 pergalėm ir 9 pralaimėjimais. PAO yra viena iš dviejų ekipų, kurią „Žalgiriui“ pavyko įveikti.

Štai 16-oje pozicijoje yra ir antroji komanda, kuri krito „Žalgirio“ arenoje – Stambulo „Fenerbahče“. Turkijos ekipa taip pat per 12 turų turi 3 pergales ir 9 pralaimėjimus, tačiau jų +/- rodiklis yra vos -20, nepaisant tiek pralaimėjimų.

15-oje pozicijoje šiuo metu yra lietuviškoji Vitorijos „Baskonia“ su Tadu Sedekerskiu ir Roku Giedraičiu. 4 pergales per 12 turų iškovoję baksai turi -123 rodiklį, kuris yra prasčiausias visoje lygoje.

Laipteliu aukščiau taip pat su 4 pergalėmis ir 8 pralaimėjimais žengia Berlyno ALBA iš kurios į Kauną atvyko Nielsas Giffey. ALBA ekipoje prieš du metus žaidė ir kitas žalgirietis – Tyleris Cavannaugh.

13-oje pozicijoje šiuo metu taip pat su 4 pergalėmis ir 8 nesėkmėmis žengia Belgrado „Crvena Zvezda“. Serbijos atstovai šiuo metu fiksuoja trijų pralaimėjimų iš eilės seriją.

12-oje pozicijoje po 12 turų Eurolygoje rikiuojasi Miuncheno „Bayern“. „Bavarai“ per 12 turų iškovojo 5 pergales ir patyrė 7 pralaimėjimus. Praėjusią savaitę pralaimėjimu Maskvos CSKA nutrūko dviejų „Bayern“ pergalių serija. Miuncheno ekipa pirmosios pergalės neiškovojo iki penktojo turo, kai įveikė Kauno „Žalgirį“.

11-oje vietoje taip pat su 5 pergalėmis ir 7 pralaimėjimais žengia „AS Monaco“ ekipa, kurios garbę gina lietuvis Donatas Motiejūnas ir Eurolygos žvaigždė Mike‘as Jamesas.

Geriausiųjų 10-uką atidaro praėjusio sezono Eurolygos čempionė Stambulo „Anadolu Efes“. Turkai per 12 turų turi 6 pergales, 6 pralaimėjimus ir +49 taškų rodiklį.

Devintoje vietoje atsidūrė pergale daugiau turinti Maskvos CSKA ekipa, kurios garbę gina Marius Grigonis. Nepaisant teigiamo pergalių ir pralaimėjimų santykio, CSKA +/- rodiklis yra -14.

Kiek netikėtai aštuntuke šiuo metu žengia ir Vilerbano ASVEL taip pat su 7 pergalėmis ir 5 pralaimėjimais. Tiek pat laimėjimų ir pralaimėjimų turi atitinkamai septintoje ir šeštoje vietoje esančios Tel Avivo „Maccabi“ bei Kazanės UNICS, kuriai mažai kas prognozavo vietą tarp aštuonių stipriausių lygos komandų.

Šešetuke šiuo metu rikiuojasi dviejų lietuvių atstovaujama Sankt Peterburgo „Zenit“ su 8 pergalėmis ir 4 pralaimėjimais. „Zenit“ garbę Eurolygoje gina Mindaugas Kuzminskas ir Artūras Gudaitis.

Taip pat kaip ir „Zenit“, taip ir Milano „AX Armani“ bei Pirėjo „Olympiacos“ turi po 8 pergales ir 4 pralaimėjimus bei atitinkamai užima ketvirtą ir trečią vietas.

Antroje vietoje yra įsitaisiusi Madrido „Real“, o pirmoje – „Barcelona“. Abi ekipos turi po 10 pergalių ir 2 pralaimėjimus.

Eurolygos varžybos gyvai per likusius du reguliariojo sezono trečdalius mėgins atsakyti į dar likusius sezono klausimus.

Naujienos iš interneto