Lentvario kultūros rūmuose – dvi atidarymo šventės

Akimirkos iš dviejų atidarymo švečių (iš kairės): grafikė M. Dainovskytė, l. e. Lentvario kultūros rūmų direktorės pareigas I. Skaistytė, Lentvario seniūnas V. Rukšėnas, rajono savivaldybės tarybos narė N. Romaškienė
Akimirkos iš dviejų atidarymo švečių (iš kairės): grafikė M. Dainovskytė, l. e. Lentvario kultūros rūmų direktorės pareigas I. Skaistytė, Lentvario seniūnas
V. Rukšėnas, rajono savivaldybės tarybos narė N. Romaškienė

Vietos, lyg užfiksuotos būsenos, įtakoja mus, kelia įvairius jausmus, asociacijas, lydi mus visą gyvenimą prisiminimuose. Būtent tokiu simboliniu pavadinimu „Vietos II“ lapkričio 24 dieną lentvariečius ir miesto svečius sukvietė grafikės Mildos Dainovskytės personalinė paroda.
Tądien Lentvario kultūros rūmuose taip pat atidaryta vieta – parodų erdvė skambiu pavadinimu „Rūmai“. Bet kuris asmuo, lankęsis Lentvario kultūros rūmuose, adresu Bažnyčios g. 3, pasakytų, kur ten gali būti rūmai? Kokia parodų erdvė? Taigi, simboliška, tačiau rūmai dabar turės savo „Rūmus“ – vietą ekspozicijoms ir parodoms tiesiog koridoriuje – jaukiame, žemomis lubomis, tačiau mielai priimančiame kiekvieną norintį čia užsukti. L. e. Lentvario kultūros rūmų direktorės pareigas Ieva Skaistytė tikisi, kad ši nestandartinė erdvė bus patraukli meno kūrėjams, kvietė menininkus eksponuoti savo darbus, džiaugėsi profesionaliojo meno sklaida ir prieinamumu Lentvario miesto gyventojams.
Atidarymo šventėje svečiavosi Trakų rajono savivaldybės tarybos narė Nijolė Romaškienė, prisiminusi praėjusių metų tarybos sprendimą įkurti Lentvario kultūros rūmus ir pasidžiaugusi, kad būtent tokia įvairiapusė veikla ir buvo siekiamybė bei vizija, kuri čia ir įgyvendinama. Parodoje apsilankęs Lentvario seniūnijos seniūnas Vytas Rukšėnas sveikino susirinkusius, dėkojo už gražią iniciatyvą bei pastebėjo, kad Lentvario kultūros rūmai tampa traukos centru miesto gyventojams.
Grafikė Milda Dainovskytė, parodą skyrusi savo mirusiai močiutei, mokytojai Antaninai Keršienei, svečiams pasakojo, kad Lentvaris yra jai artimas ir brangus miestas, neatsiejamas nuo jos kūrybinio gyvenimo. Neretai čia menininkė ieško atsakymų, inspiracijų, skendi prisiminimuose. M. Dainovskytė išreiškė viltį,  kad Lentvaryje įsišaknys profesionalaus meno tradicija.
Atidaryme koncertavo svečiai iš Vilniaus ir Lentvario. Atlikėja Karolina Dausinaitė džiugino klausytojus džiazo melodijomis, o menininkas Simonas Nekrošius iš Vilniaus nustebino savo paties sukonstruotu instrumentu, kurio skleidžiama muzika užbūrė aplinkinius, suteikdama kultūros rūmams mistišką, kiek keistą, bet labai jaukią atmosferą.
Dėkojame visiems atvykusiems ir dalyvavusiems atidaryme. Parodą kviečiame apžiūrėti iki gruodžio 5 dienos.

 

Ieva Skaistytė,
L. e. Lentvario kultūros
rūmų direktorės pareigas

Naujienos iš interneto