Rusijos turistai Lietuvoje laukiami svečiai

Kovo 18 d., pakviestas Valstybinio turizmo departamento prie Ūkio ministerijos, Rusijos didmeninis turizmo verslas, susirinkęs Lietuvos ambasadoje Maskvoje, džiaugėsi, kad Rusijos turistai Lietuvoje yra laukiami svečiai.

„Didžiausiame metiniame turizmo renginyje Maskvoje norėjome perduoti aiškią žinią, kad mūsų žmonės svetingi ir nuoširdūs – Lietuva laukia turistų iš Rusijos. Į Lietuvos ambasadą Maskvoje vietoje planuoto 100 dalyvių susirinko 130 turizmo verslo ir žiniasklaidos atstovų. Vadinasi, esame vertinami, įdomūs, Rusijos turistų jausmai Lietuvai nepasikeitė, tad galime tikėtis gero šių metų sezono. Rytoj Lietuva su jungtiniu stendu prisistatys didžiausioje metinėje tarptautinėje turizmo parodoje MITT Rusijoje,“ – sako Valstybinio turizmo departamento (toliau – VTD) direktorė dr. Raimonda Balnienė.

2

Susirinkusius sveikino Lietuvos ambasados Rusijoje įgaliotasis ministras Jonas Grinevičius. VTD direktorė dr. R. Balnienė pristatė turizmo paslagų naujienas, visame pasaulyje analogo neturintį ir Lietuvoje prasidedantį pasaulinį gintaro kelią, supažindino su ryškiausiais pavasario-vasaros sezono renginiais.

VTD vadovė pažymėjo, kad ilgametes sveikatinimo tradicijas puoselėjantis seniausias Lietuvoje Druskininkų kurortas šiemet pasitinka jau 220-ąjį sezoną. Miestas ruošiasi ne tik šventiniams sezono atidarymo renginiams, bet ir didžiausios LIKE skulptūros atidengimui rugpjūčio mėnesį.

Remiantis praėjusiųjų metų Lietuvos apgyvendinimo įstaigų statistika, Rusijos turistai apsilankymui Lietuvoje daugiausia renkasi gegužės-rugpjūčio mėnesius. Gruodį ir sausį Lietuvoje jie praleidžia ilgąsias žiemos atostogas, sutinka didžiąsias žiemos šventes. VTD direktorė dr. R. Balnienė kvietė Rusijos keliautojus Lietuvoje sutikti ir Velykas. Štai Vilniuje veikia net 8 pravoslaviškos cerkvės, o Palanga vilioja originalia margučių alėja su rekordiniu gintariniu margučiu.

Lietuvos verslas įsteigė prizų – savaitgalių geriausiuose viešbučiuose ir SPA visoje Lietuvoje. Renginyje įvyko loterija, kurios laimėtojais tapo 10 Rusijos turo operatorių.

1
Pirmą kartą renginyje prisistatė ir 17 Lietuvos įstaigų vienijantis, pernai pavasarį įsikūręs medicininio turizmo klasteris „LitCare“, teikiantis komplesines gydymo, reabilitacijos, poilsio paslaugas Lietuvoje. Pasak „LitCare“ klasterio vykdančiojo direktoriaus Grąžvydo Morkaus, jų tikslas – padėti kiekvienam, norinčiam atostogų su pridėtine verte – ne tik kokybiškai paislėti, bet ir pasirūpinti savo ir savo šeimos narių sveikata.

Rusija yra antra pagal dydį Lietuvos atvykstamojo turizmo rinka. VTD vertinimu, pernai Lietuvą aplankė 360 tūkst. Rusijos turistų, 10 proc. daugiau nei 2012 m. Tikimasi, kad ir šiemet Rusijos turistų srautai į Lietuvą išliks tokie patys.

Vidutinės vienos Rusijos turisto kelionės išlaidos Lietuvoje siekia 1510 litų, vidutinės išlaidos per dieną – 314,5 litų, vidutinė viešnagės trukmė – 5 nakvynės.

Dauguma rusų turistų (44 proc.) į Lietuvą atvyksta laisvalaikio, atostogų, poilsio tikslais, 22 proc. aplankyti draugų ir giminių. 21 proc. verslo ir profesinių iteresų vedini. Kas antras Rusijos turistas aplanko Vilnių (52 proc.), kas ketvirtas – Kauną (25 proc.), kas penktas – Druskininkus (20 proc.). 14 proc. atvykstančių lankose Klaipėdoje, po 7 proc. lanko Palangą ar Trakus.

Daugiau informacijos:

Edita Gaigalienė

Valstybinio turizmo departamento prie Ūkio ministerijos

Atstovė spaudai

Gedimino pr. 38, Vilnius

Tel. +370 7 066 4967

Mob.tel. +370 6 161 7476

Edita.Gaigaliene@tourism.lt

www.tourism.lt

Naujienos iš interneto