Kokie renginiai šį pavasarį yra laukiami Vilniuje ir Lietuvoje?

https://stocksnap.io/photo/band-musicians-F5CE4RRRRY

Renginiai, kurie Vilniuje tradiciškai vyksta pavasariais, yra šie – tai Kaziuko mugė, Kino pavasaris, Muziejų naktis, Gatvės muzikos diena ir Poezijos pavasaris. Tiesa, pastarieji trys renginiai vyksta ne tik sostinėje, bet ir visoje Lietuvoje.

Kokie ryškiausi renginiai išjudins Vilnių 2024 metų kovo mėnesį?

Pati ryškiausia pavasario pranašė Vilniuje yra garsioji Kaziuko mugė. Ji sostinėje švenčiama jau daugiau nei keturis šimtu metų. Joje visu gražumu sutviska nagingų amatininkų pagaminti dirbiniai, akį glosto spalvingos verbos. Šalia viso to nosį kutenantys gardėsių kvapai. Stalai lūžta nuo vietos ūkininkų pristatytų gėrybių. O šalia viso to gausybė įvairių koncertų ir pramogų skirtų tiek mažiems, tiek dideliems.

Kitas pavasarį pranašaujantis renginys – tai kovo antroje pusėje vyksiantis „Kino pavasaris“. Renginio metu apdovanojami patys įspūdingiausieji ir kritikų gerai įvertinti praėjusių metų filmai. Festivalio metu žiūrovams pristatomos ir lietuviškų filmų premjeros. Viso dvi savaites trunkančio festivalio metu taip pat vyksta susitikimai su kino menininkais, kurių metu neišvengiama ir karštų diskusijų.

Kas Vilniuje ir visoje Lietuvoje dėsis šių metų gegužės mėnesį?

Gegužės mėnesį tiek sostinėje, tiek visoje Lietuvoje, tiek ir kitose Europos šalyse vyks nuostabioji Muziejų naktis. Tą naktį visi muziejai atveria duris lankytojams ir lankytojams parodo pačius įspūdingiausius eksponatus. Romantiški tos nakties renginiai vyksta ne tik pačiuose muziejuose, bet ir aplink juos esančiose erdvėse. Visi šie kupini paslaptingos atmosferos vakarojimai yra nemokami.

Gegužės mėnesį visoje Lietuvoje švenčiama gatvės muzikos diena. Šiemet ji paskelbta gegužės 18 dieną. Ši šventė gyvuoja jau šešiolika metų. Vien Vilniuje tą dieną yra pasiruošę koncertuoti per penkis tūkstančius atlikėjų. Sostinė tada tampa viena milžiniška scena, kurioje yra vietos pačios įvairiausios patirties muzikantams.

Vaikštančius gatvėse iš visų pusių sups muzikos garsai ir leis jiems patiems pasijusti tos muzikos dalimi. Ypač įspūdingai atrodo tradicinė eisena, kurioje dalyvauja visi, kurie turi kokius nors mušamuosius instrumentus ir sugeba išgauti ritmą. O po šios šventės visa Lietuva, ilgai netrukusi, persikels į Poezijos pavasario karalystės erdves.

 

PR

Naujienos iš interneto