Knygos, kvepiančios imbieriniais sausainiais

Pasinerti į šviesias emocijas bibliotekos skaitytojus ir lankytojus Lentvario miesto biblioteka pakvietė dar 2023 m. lapkričio mėnesį. Lentvario miesto bibliotekoje startavo akcija „Knygos, kvepiančios imbieriniais sausainiais“. Ji orientuota į kilnų tikslą – dovanoti knygas bibliotekos skaitytojams, dalytis gerumu, geromis emocijomis, o šiemet kvietėme dovanoti knygas, mėgautis arbata ir skanauti imbierinius sausainius.

Akcija „Knygos, kvepiančios imbieriniais sausainiais“ ne tik skatina dovanoti knygas, bet ir užsukti į biblioteką, kuri yra kultūros renginių, parodų, bendrų veiklų su bendraminčiais telkimosi vieta. Labai džiaugiamės sulaukę įvairaus žanro knygų ir norėtume jas dovanojančiuosius paviešinti socialiniame tinkle „Facebook“, bibliotekos paskyroje, tačiau jie dažnai nelinkę viešintis, todėl mes juos vadiname Geradariais. Jų buvo nemažai: šeimos, lankytojai, susižavėję mūsų modernia biblioteka ir panorę padovanoti naujų knygų, asmenys, prieš šventes peržiūrėję savo knygų lentynas ir atrinkę leidinius, kuriais galėtų pradžiuginti ir kitus skaitytojus, knygų fanai, daug skaitantys ir sukaupę didžiulę perskaitytų knygų biblioteką, bibliotekos darbuotojai, akcijos organizatoriai.

Akcijos „Knygos, kvepiančios imbieriniais sausainiais“ metu sulaukėme apie 200 knygų egzempliorių įvairiomis kalbomis, įvairų žanrų: įtraukiančių detektyvų, jaunimui skirtų nuotykių romanų, tarptautinių bestselerių, skaitytojų įvertintų visame pasaulyje, klasikinių romanų, populiariosios psichologijos knygų, motyvacinių ir asmeninio tobulėjimo bei saviugdos knygų, programinės ir privalomosios literatūros kūrinių, patiems mažiausiems skaitytojams skirtų knygelių.

Geras pavyzdys – užkrečiamas, todėl visus, kurie dar norėtų pasidalyti perskaitytomis knygomis su bibliotekos lankytojais, mielai kviečiame š. m. vasario 14-ąją – Tarptautinę knygų dovanojimo dieną, kuri švenčiama nuo 2012 m., paminėti padovanojant bibliotekai knygą. Pagrindinis šios dienos tikslas – dovanoti knygas draugams, kolegoms, vaikams, mokykloms, bibliotekoms, ligoninėms, globos įstaigoms.

Tad vasario 14-ąją su meile dovanok knygas!

 

Daiva KMITĖ,

Trakų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Lentvario padalinio vyr. bibliotekininkė

Naujienos iš interneto