Lentvario miesto biblioteka pradeda dalyvauti Kultūros paso programoje

Lentvario miesto biblioteka nuo 2024 m. pradeda dalyvauti Kultūros paso programoje su edukacija „Interaktyvus Lentvaris QR“.

Interaktyvus Lentvario miesto objektų žemėlapis kviečia aplankyti istorinius, meninius ir kultūrinės vertės objektus bei susipažinti su miestą garsinančiomis asmenybėmis. Žemėlapis sudarytas iš 32 QR kodų. Maršruto metu aplankomi šie objektai: grafų Tiškevičių dvaras, dvaro parkas, baltasis šilkmedis, Račkūnų kapinių koplyčia, Timofėjaus dvaras (liaudies meistro Timofėjaus Ževžikovo namas), Lentvario miestas ir naujos erdvės bei kt. Taip pat susipažįstama su Lentvario miestą garsinusiais ir garsinančiais žmonėmis: rašytojais Neringa Vaitkute ir Valentina Banuševič, dailininkais Asta Radimoniene, Adele Eidėjute-Kasputiene, Romu Žmuidzinavičiumi ir kt., sportininkais, aktoriumi Jonu Vaitiekaičiu, fotomeninku Alfredu Girdziušu, grafais Tiškevičiais ir kt. Prie kiekvieno objekto vaikai ras trumpą aprašymą, vaizdo įrašus, nuotraukas. Aprašymams panaudota Lentvario bibliotekoje sukaupta kraštotyrinė medžiaga apie miestą. Maršrutas įveikiamas naudojant komunikacijos priemones, t. y mobiliuosius įrenginius. Maršruto ilgis siekia 5–6 km., trukmė – 2 val. Interaktyvus maršrutas skirtas 4–7 kl. moksleiviams. Pageidautina grupė – iki 20 vaikų.

Kultūros paso paslaugų rinkinį šiuo metu sudaro per 2 900 kultūros renginių, edukacijų ir nuotolinių kultūrinės edukacijos paslaugų.

Apie edukaciją išsamiau skaitykite: https://www.kulturospasas.lt/kulturines-edukacijos/5999 ir registruokite moksleivių grupes. Būtini mobilūs telefonai.

Dalia Bagdžiuvienė,

Trakų viešosios bibliotekos Lentvario padalinio vedėja

Naujienos iš interneto