Interjere naudojamo medienos vaško nauda

Beazy iliustracija iš Unsplash

Baldai, grindys ar dekoratyviniai medžio elementai visada buvo neatsiejama interjero dizaino dalis. Ne išimtis ir dabartiniai laikai. Dėl savo natūralumo ir nesenstančio grožio medis yra mėgstama apdailos medžiaga visuose kraštuose ir visuose stiliuose. Tačiau mediena reikalauja ir tam tikros priežiūros, jei norime, kad ji atrodytų puikiai bei tarnautų ilgai. Viena dažniausiai priežiūrai naudojamų priemonių – medžio vaškas (angl. hardwax).

Karnaubo vaškas – apsauga medienai iš gamtos

Vienas iš labiausiai paplitusių, medienai apdoroti skirtų vaškų yra karnaubo vaškas. Iš Brazilijos palmių lapų gaunamas natūralus polimeras garsėja savo kietumu ir puikiomis atsparumo savybėmis. Be to, šio vaško kaina taip pat yra pakankamai patraukli.

Carnauba vaškas tepamas ant baldų, grindų ir kitų medinių paviršių. Užteptas, jis sudaro tvirtą apsauginį sluoksnį, kuris ne tik apsaugo medieną nuo drėgmės, išpilto skysčio įsigėrimo ir UV spindulių, bet ir suteikia paviršiui nuostabaus blizgesio.

Natūrali, netoksiška sudėtis lemia, kad jį saugu naudoti buityje, o užtepus, medienos tekstūra išlieka nepakitusi.

Kur ir kaip naudoti šį vašką?

Karnaubo vaško pritaikomumas – labai didelis. Paprastai net nėra apribojimų, kur jo negalima tepti. Dėl to vaškuojama viskas – nuo vintažinių, medinių kavos staliukų iki puošnių kietmedžio grindų. Carnauba savybės leidžia jį naudoti ant įvairių medinių paviršių. Efektas ir nauda išlieka tokie patys.

Na, o pačios naudojimo instrukcijos (pvz., išeiga bei džiūvimo laikas) priklauso nuo individualios priemonės. Informacijos ieškokite gamintojų puslapiuose ir ant pakuotės.

 

PR

Naujienos iš interneto