Oficialu: traukinys į Rygą planuojamas nuo gruodžio 27 dienos

Šį gruodį pasiūlysime naują tarptautinį maršrutą Vilnius–Ryga

„Lietuvos geležinkelių“ grupės keleivių vežimo bendrovė „LTG Link“ jau šią žiemą planuoja keleiviams pasiūlyti naują tarptautinę tvaraus susisiekimo geležinkeliu jungtį su Latvija. Dėl šio keleivinio traukinio maršruto atidarymo sutarus visų trijų Baltijos šalių transporto ministrams ir premjerams, tikimasi, kad pirmasis traukinys iš Vilniaus į Rygą galės išvykti jau šių metų gruodžio 27 d. Tarptautine jungtimi traukiniai kursuos tiesioginiu maršrutu Vilnius–Kaišiadorys–Šiauliai–Joniškis–Jelgava–Ryga.

Bendrovė šiuo metu atlieka paruošiamuosius naujo maršruto darbus. Jau pasirašytas susitarimas su Latvijos infrastruktūros valdytoju dėl šios šalies infrastruktūros naudojimo.

Ši kelionė traukiniu į Rygą vyks per Šiaulius ir Jelgavą, tokiu būdu šio maršruto traukiniai bus patogiai pasiekiami tiek sostinių gyventojams, tiek į ar iš kitų Lietuvos ir Latvijos miestų  vykstantiems keleiviams.

„Lietuvos ir Latvijos sostines sujungsiantis keleivinis traukinys – šiemet Baltijos šalių susisiekimo ministrų ir premjerų pasiekto susitarimo rezultatas. Galime pasidžiaugti, kad jau greitu metu traukiniai pradės kursuoti šiuo maršrutu. Tikimės, kad ateityje jis pasipildys jungtimi iki Talino, o nutiesus „Rail Balticos“ geležinkelio liniją, pas kaimynus keliausime dar greičiau ir patogiau“,  – sako susisiekimo viceministrė Loreta Maskaliovienė.

„Mūsų vizija aiški – norime vystyti darnų judumą skatinančius sprendimus, tarp jų – geležinkelių jungtį tarp Lietuvos ir Latvijos sostinių. Tikimės, kad šis naujas maršrutas pritrauks visuomenės dėmesį – „LTG Link“ siūlant susisiekimą tarp Vilniaus ir Varšuvos, traukinių entuziastai geležinkeliais sujungtus Europos miestus galės pasiekti jau nuo pat pirmos stoties Rygoje, savaitgalio pramogų kaimyninėse sostinėse ieškantys keleiviai galės patogiai ir saugiai keliauti į kaimyninę sostinę, o Baltijos šalių verslo bendruomenė – vykti į verslo keliones, prasmingai leisdami laiką“, – „LTG Link“ vadovo pareigas laikinai einantis Gediminas Šečkus.

Pasak jo, šiuo maršrutu „LTG Link“ visiems klientams galės užtikrinti patogią ir tvarią kelionę be persėdimų, o traukinys bus pritaikytas individualių poreikių turintiems žmonėms. Planuojama, kad kelionės traukiniu trukmė bus konkurencinga palyginti su kelione automobiliu.

Šiuo metu bendrovė tęsia naujo maršruto startui reikalingus darbus. „LTG Link“ kreipėsi į atsakingas Latvijos ir Europos institucijas dėl tarptautiniams maršrutams būtinų leidimų kursuoti Latvijos teritorijoje, sprendžiami likę naujojo maršruto organizavimo klausimai, susiję su atitikimu Latvijos geležinkelių taikomiems reikalavimams bei paslaugų paketo klientams vystymu. Sulaukus reikalingų leidimų ir pabaigus spręsti organizavimo klausimus, bus patvirtinta ir tiksli pirmojo tarptautinio reiso į Rygą data.

Bendrovė į savo komandą jau yra pritraukusi naujų mašinistų, kurie laisvai kalbės latviškai ir turės teisę valdyti traukinius kaimyninėje šalyje. Latvijos teritorijoje klientais besirūpinančių ir latviškai kalbančių kelionių palydovų atranka tęsiama.

Naujienos iš interneto