Naujas metinis traukinių tvarkaraštis įsigalios jau nuo gruodžio 10d.

Daugiau patogių jungčių tarp didžiųjų miestų ir greitesnė kelionė į Lenkiją

Keleivių vežimo bendrovė „LTG Link“ pristatė naują metinį traukinių tvarkaraštį. Traukiniai pagal jį pradės kursuoti nuo gruodžio 10 d. Ateinančiais metais bendrovė toliau telksis į patogias skirtingų maršrutų jungtis, gerins tvarų tarptautinį susisiekimą į Lenkiją ir Latviją bei dažnins traukinių reisus tarp didžiųjų miestų. Bilietus į pagal naują tvarkaraštį kursuosiančius traukinių reisus jau galima įsigyti tiek programėlėje ir internetu, tiek kasose.

Kaip ir kasmet, sudarydama naują metinį tvarkaraštį „LTG Link“ pokyčius suplanavo atsižvelgdama į tokius kompleksiškus aspektus, kaip istoriniai ir planuojami keleivių srautai, klientų poreikiai ir per metus gauti ir įvertinti keleivių pageidavimai, turimi traukinių parko ir infrastruktūros pajėgumai, jau pasiteisinę sprendimai ir pan.

„Kiekvienais metais peržiūrime tvarkaraštį taip, kad mūsų keleiviams suteiktume kuo patogesnes keliones, visuomenei – kuo didesnę žaliąjį susisiekimą kuriančių paslaugų vertę bei kuo efektyviau panaudotume keleivių vežimo sutartyje numatytą finansavimą.

Matydami nuolat augantį poreikį patogiai, tvariai ir be spūsčių keliauti tarp dviejų didžiausių Lietuvos miestų, piko metu suplanavome dar daugiau maršruto Vilnius–Kaunas traukinių reisų“, – teigia „LTG Link“ vadovo pareigas laikinai einantis Gediminas Šečkus.

Pasak jo, daugiau traukinių numatyta ir kitais didelio užimtumo maršrutais Vilnius–Šiauliai,  ir Vilnius–Trakai. Į Lenkiją vykstantiems keleiviams bendrovė taip pat turi gerų žinių – kelionė šia kryptimi sutrumpės.

Kaip ir kasmet, šiemet bendrovė tęsė nuolatines klientų nuomonės ir patirties apklausas, taip pat vertino traukinių tvarkaraščių patogumą. Bendras metinio tvarkaraščio patogumo vertinimas pastaraisiais metais reikšmingai auga – šiemet jis pasiekė 9 balus iš dešimties. Palyginti, 2021 m. šis vertinimas siekė – 8,7 balo, o 2020 m. – 8 balus.  80 proc. apklaustų klientų teigė esantys patenkinti tvarkaraščiu. Šiemet sudarant metininį tvarkaraštį buvo visiškai ar iš dalies atsižvelgta į beveik pusę iš daugiau kaip 1000 keliautojų pasiūlymų.

Naujame tvarkaraštyje, atsižvelgus į technines galimybes, suplanuoti patogūs persėdimai tarp skirtingų maršrutų traukinių. Tęstinės kelionės bilietą įsigyti norintiems keleiviams tereikia bendrovės internetinėje svetainėje http://www.LTGLink.lt ar mobiliojoje programėlėje nurodyti pageidaujamą pradinę ir galinę stotį ir sistema pasiūlys patogiausią kelionę su persėdimu.

Keliones planuojantys klientai kviečiami bendrovės interneto svetainėje, mobiliojoje programėlėje ar kitais „LTG Link“ kanalais pasitikslinti dėl galimų juos dominančių traukinių reisų pakeitimų.

Pagrindiniai traukinių maršrutų tvarkaraščių pokyčiai

Vilnius–Kaunas–Varšuva–Krokuva 

Bendrovė toliau užtikrins keleivių jau pamėgtas kasdienes keliones į kaimyninę Lenkiją. Iš Vilniaus traukinys išvyks 12 val. 30 min, o iš Varšuvos į Vilnių – 7 val. 50 min. Kelionės trukmė sutrumpės nuo 12 iki 27 min., priklausomai nuo krypties. Šiuo tarptautiniu maršrutu toliau bus užtikrinamas tiesioginis susisiekimas tarp sostinės ir Marijampolės bei Kazlų Rūdos.

Vilnius–Kaunas 

Traukiniai vidutiniškai toliau kursuos kas valandą, piko valandomis – maždaug kas pusvalandį. Šiuo maršrutu darbo dienomis rytinio piko metu suplanuoti du papildomi reisai. Pirmieji traukiniai tiek iš Vilniaus, tiek iš Kauno kasdien išvyks apie 5 val. ryto. Daugiau kaip penktadalis kasdienių reisų bus „ekspress“ – šių kelionių tarp Vilniaus ir Kauno trukmė sieks 1 val. 08-15 min.

Į didžiuosius Kaune vykstančius renginius keliaujantiems žmonėms bendrovė ir toliau užtikrins patogų ir tvarų susisiekimą – esant poreikiui bus organizuojami papildomi vėlyvieji reisai iš Kauno į Vilnių ar priešinga kryptimi.

Vilnius–Šiauliai–Klaipėda 

Vieno populiariausių maršrutų Vilnius–Šiauliai–Klaipėda tvarkaraštyje numatytos minimalios korekcijos, skirtos dar patogesnėms jungtimis su Mažeikių, Panevėžio, Kauno, Šilutės kryptimis kursuojančiais traukiniais. Šio maršruto tvarkaraštis suderintas su tokiais maršrutais kaip Panevėžys–Mažeikiai, Vilnius–Vilniaus oro uostas, Vilnius–Kaunas ir Klaipėda–Šilutė, tokiu būdu sostinę jungiant su nuo jos nutolusiais didesniais miestais.

Maršrutu Vilnius–Šiauliai keleiviai keliauti galės dar dažniau –  šeštadieniais abiem kryptimis kursuos po papildomą traukinį. Penktadieniais–sekmadieniais kursuojantys traukiniai iš Vilniaus išvyks rytais ir popietėmis, iš Šiaulių – priešpiet ir po darbo laiko.

Vilnius–Ignalina–Turmantas 

Atsižvelgiant į keleivių srautus, naujame metiniame tvarkaraštyje maršrutu Vilnius–Turmantas kursuos po 7 traukinių reisus į kiekvieną pusę. Naujame metiniame tvarkaraštyje numatyta, jog vakarinis – po 21 valandos išvykstantis – traukinys kursuos tik vasaros sezono metu ir tik penktadieniais. Tuo metu popietiniu – 16 val. 32 min. iš Vilniaus išvykstančiu – reisu klientai galės keliauti kasdien.

Vilnius–Varėna–Marcinkonys 

Maršrutu Vilnius–Marcinkonys traukiniai kursuos 1-4 val. intervalu. Iš Varėnos pirmieji traukiniai išvyks apie 5 val. ryto,  Vilniaus – dar prieš 6 val. ryto. Paskutiniai traukiniai visomis savaitės dienomis, išskyrus šeštadienį, kursuos paankstintu laiku: iš sostinės į Varėną traukinys išvyks apie 19 val. 50 min., o iš Varėnos į Vilnių – apie 19 val.

Vilnius–Trakai 

Naujame metiniame tvarkaraštyje numatyta, jog maršruto Vilnius–Trakai traukiniai kursuos kas 1-2 val. Pirmieji traukiniai iš Vilniaus išvyks apie 6 val. ryto, iš Trakų – apie 7 val. Keleivių patogumui, populiariausiu vasaros išvykų metu – per pietus – suplanuoti papildomi kasdieniai traukinių reisai. Ateinančiais metais taip pat numatyta galimybė patogiai persėsti į Kauno kryptimi iš Vilniaus judantį traukinį.

Kaunas–Marijampolė 

Šiuo maršrutu kasdien kursuos daugiau traukinių. Keleivių patogumui suplanuotas papildomas kasdienis reisas į abi puses:. apie 14 val.  traukinys išvyks iš Kauno ir apie 16 val. – iš Marijampolės. Traukiniai kursuos  kas 1-3 val.

Panevėžys–Šiauliai–Mažeikiai 

Reisų kiekis išlieka tas pats, kiek koreguojasi išvykimo laikai, bei prioritetas skirtas maršruto suderinimui su Vilnius-Klaipėda maršrutu, tad keleiviai turės daugiau galimybių persėsti į Vilnių bei Klaipėdą.

Vilnius–Šiauliai–Ryga 

Tarptautinis maršrutas Vilnius-Kaišiadorys-Šiauliai-Joniškis-Jelgava-Ryga planuoja startuoti gruodžio 27 d., kursuos kasdien, kelionė truks apie 4 val. 15 min. Patikslinti maršruto tvarkaraštį planuojame artimiausiu metu. Taip pat atsiras tiesioginis susisiekimas su tarpiniais miestais: Kaišiadorimis, Joniškiu, Jelgava.

Daugiau informacijos apie visus traukinio maršrutus rasite https://bilietas.ltglink.lt/

Šaltinis: „LTG Link“

Naujienos iš interneto