Papasakotos knygos prie mėtų arbatos

Rudeniui jau einant į pabaigą, prie arbatos puodelio susitikome su skaitytojų klubo „Skaityk, dalinkis, atrask“ dalyvėmis – vyko naujausios spaudos peržiūra, perskaitytų knygų aptarimas ir pristatymas. Moterys papasakojo, ką perskaitė, bei viena kitai pateikė rekomendacijas. Prie kai kurių knygų jau ir susidarė eilė. Ypač daug dėmesio sulaukė ir visos susidomėjo knygomis apie autentiškai pavaizduotą XIX a. Anglijos aukštuomenės gyvenimą. Tai Julia Quinn  „Bridžertonų“ kronikos iš  aštuonių  knygų serijos. Jų centre – Bridžertonų šeima: aštuoni broliai ir seserys, kurie nuolat ginčijasi, svaidosi kandžiais juokeliais, tačiau vienas kitą beprotiškai myli. Kiekvienam iš jų Julia Quinn skyrė po atskirą knygą. Pirmojoje „Hercogas ir Aš“ pasakojama apie Dafnę Bridžerton, vyriausiąją iš Bridžertonų seserų. Tai – kupina šmaikštaus humoro, ryškių charakterių ir aistrų kronika, kurioje atsiskleidžia istorinis romantizmo epochos paveikslas. Ši knygų serija jau tapo pasauliniu bestseleriu. Viešnios tuojau pat užsirašė į eilę jas perskaityti.

Susitikimo metu buvo rekomenduojama ir aptarta  lietuvių autorės Eglės Zakaraitės-Kijevič knyga „Kaip tapti dama“, pasakojanti apie amžinąsias gyvenimo vertybes, kurios kovoja su amžinai egzistuojančiu blogiu. Pagrindinė herojė Marina įsimyli milijonierių Marių. Tačiau atsitinka taip, kad jis naktiniame klube ją apsvaigina, o kitos dienos rytą pabudusi mergina nieko neprisimena…Ši knyga taip pat susideda iš keturių serijos dalių. Trys klubo dalyvės jau yra jas perskaičiusios. Todėl ir ši knyga susitikimo metu sukėlė daug emocijų ir diskusijų apie šiuolaikinius šeimyninius santykius, moters ir vyro psichologinę būseną bei šeimos vertybes.

Susipažinome su vasaros knygų skaitymo iššūkio „Vasara su knyga“ rezultatais ir pasveikinome skaitytojas, įveikusias užduotis. Joms buvo įteikti diplomai ir  rašikliai. Kitais metais visos klubo narės pažadėjo sudalyvauti  iššūkyje „Vasara su knyga“, kuris suteikia galimybę ne tik skaityti knygas įvairiomis temomis, bet ir dar laimėti prizus. Šį kartą pasidžiaugėme ir į savo būrį priėmę dvi naujas dalyves. Renginio metu moterys pasipildė naujomis žiniomis apie knygas, apžiūrėjo šiuo metu veikiančias tapybos ir knygų parodas, išsirinko skaityti į namus sau patinkančius leidinius.

Klubo susitikimas ir  kartu praleistas laikas prabėgo labai greitai, nespėjome ir apsižiūrėti, kaip jau atėjo laikas išsiskirti… Lauksime kitų susitikimų, kitų perskaitytų knygų aptarimų bei gero laiko drauge.

 

Rūta MINKEVIČIENĖ, Lentvaris

Naujienos iš interneto