Greita ir paprasta nuotekų valymo įrenginio priežiūra

Nuotrauka iš pexels.com

Įsigijus nuosavą nuotekų valymo įrangą reikia nepamiršti pasidomėti – kokia yra tinkama jos priežiūra. Jeigu nuotekų sistemos bus perkamos patikimose, legaliose prekybos vietose – tokią informaciją visada gausite iš specialistų iškart. Nors priežiūra nėra sudėtinga ar reikalaujanti daug laiko, tačiau minimali – yra. Tad ir susipažinti su ja – verta.

Esminiai priežiūros aspektai

Norint, kad įranga visada veiktų našiai – svarbu jai skirti šiek tiek dėmesio. Nereikia daug, tačiau jis privalo būti reguliarus. Valymas yra būtinas, kadangi nuotekų valymo įrenginį labai greitai dauginasi bakterijos bei kiti mikroorganizmai, kurie sukelia ne tik nemalonius kvapus, tačiau ir apskritai blogina įrangos veikimą, trumpina funkcionalumo laiko tarpą.

Pašalinus perteklinį dumblą reikia nepamiršti, kad jis turi būti utilizuojamas atsakingai, tai yra, perduodamas atliekų tvarkymo įmonėms, negalima mesti į bendro naudojimo konteinerį.

Specialistai žemiau pateikia svarbiausius šios įrangos priežiūros aspektus.

  • Reguliariai turi būti tikrinamas įrangos filtrų funkcionalumas.
  • Reikia valyti arba ilgainiui keisti orpūtės filtrus.
  • Reguliuoti oro srautų perdavimą.
  • Nustatyti/patikrinti tinkamą valdiklio veikimo režimą.
  • Patikrinti dumblo sudėtį.
  • Įvertinti dumblo kiekį.
  • Tinkamai utilizuoti perteklinį dumblą.

Visi darbai yra gana paprasti bei turi būti atliekami bent jau du kartus per metus. Visa tai leis išvengti bet kokių didesnių įrangos problemų.

Nuotrauka iš pexels.com

Dėl priežiūros visada siūlome tartis su specialistais, kurie prekiauja įranga. Pavyzdžiui, Namams24 specialistai ne tik parduoda įrangą, tačiau taip pat ir pataria dėl priežiūros, atsako į klausimus, kurie padeda geriau suprasti kas ir kaip.

Taupoma perkant kiniškus įrenginius

Renkantis nuotekų valymo įrenginius svarbiausia yra netaupyti jų kokybei. Būtina pirkti patikimose prekybos vietose, kuriose siūloma tik sertifikuota įranga su garantijomis, galiausiai, kur specialistai teikia išsamias konsultacijas ir gali padėti suprasti kas ir kaip. Kai kurie žmonės bandydami sutaupyti perka iš neaiškių, nelegaliai prekes siūlančių prekybos vietų. Deja, tokiu atveju negalite būti tikras dėl įrenginio kokybės: nei kiek laiko jis tarnaus, nei ar puikiai atliks jam skirtą darbą.

Gaunamos kompensacijos

Nuotekų sistemos gali būti ir subsidijuojamos, tik jos dažniausiai siūlomos namų ūkiams, kurių pajamos nėra didelės, kurie yra socialiai remtini ir panašiai. Dėl galimybių Jūsų atveju visada siūlome kreiptis į savo gyvenamosios vietos Savivaldybę, kurioje gausite visą reikalingą informaciją ir bus aptartos Jūsų galimybės.

 

PR

Naujienos iš interneto