Didžiausios klaidos, daromos renkantis indaplovę

Nuotr. Pexels, Castorly Stock

Tinkamiausios indaplovės pasirinkimas – nelengva, tačiau labai svarbi užduotis. Rinkoje gausu pačių įvairiausių gamintojų, tipų ir modelių. Visgi net jei akys raibsta nuo gausos, patartina skirti laiko atrankai. O tam, kad tai padaryti būtų lengviau, pristatome kelias dažniausiai pasitaikančias klaidas. Išvengę jų, galite sutaupyti ne tik brangaus laiko, bet ir papildomų išlaidų.

Prioritetas kainai

Gali atrodyti, kad indaplovės kaina yra tvirtas pasirinkimo kriterijus. Tai nėra netiesa – pirkinys turi atitikti ne tik poreikius, bet ir galimybes. Vis dėlto klaida daroma, kai šis kriterijus tampa pagrindiniu. Pirmiausia specialistai ragina įvertinti technines specifikacijas, kitaip rizikuojama įsigyti pigų, bet nepatogų, neilgaamžį įrenginį.

Netinkamas dydis ir tūris

Perkant indaplovę pirmą kartą, neretai suklystama renkantis prietaiso matmenis. Aukštis, plotis ir gylis gali pareikalauti papildomo dėmesio, jei planuojama rinktis nestandartinį įmontuojamą įrenginį. Visgi dar svarbiau įvertinti tūrio poreikius, arba – kiek indų indaplovė gali išplauti per vieną kartą. Taip pat apgalvoti reikėtų ir skyrelių komplektaciją. Naudinga įsivertinti, kokio tipo indų bus plaunama daugiausia – tai gali palengvinti ir programų pasirinkimą.

Neįvertintas greitis, energijos sąnaudos ir kiti techniniai kriterijai

Ši klaida dažniausiai pasitaiko dėl skubėjimo. Neįsigilinus į techninius niuansus, pirkinys gali nuvilti, nes veiks nepakankamai greitai, sunaudos pernelyg daug išteklių arba veikdamas kels nemenką triukšmą. Tad verčiau skirti laiko atidesnėms, išsamesnėms indaplovių apžvalgoms, o prireikus – nebijoti pasitarti su specialistais.

Ieškant efektyvaus ir ilgaamžio pagalbininko, greičiausiai teks apgalvoti ne vieną variantą. Tačiau indaplovė to tikrai verta: juk išvengus pasirinkimo klaidų, apie nešvarių indų prikrautą kriauklę, pridžiūvusių maisto likučių gramdymą ir papildomus nemalonius kvapus bus galima tiesiog pamiršti.

PR

Naujienos iš interneto