Ar įmanoma per trumpą laiką sode pastatyti namelį?

Jei gyvenate daugiabučio namo bute ir dar turite žemės sklypą sodų bendrijoje, tai visai suprantamas yra noras ten pigiai ir greitai pastatyti namelį, kuriame būtų galima ne tik laikyti sode reikalingus daiktus, bet ir pačiam atsikvėpti po darbų, pasimėgauti ramybe, atitolus nuo miesto triukšmo ir veržlaus gyvenimo ritmo.

Kokios rūšies namelį rinktis sodui?

SIP namelis yra tuo praktiškas, kad jį galima pastatyti per labai trumpą laiką, nes jis yra sudarytas iš specialių skydų, kurie yra gana lengvi. Pavyzdžiui, vieno skydo svoris neviršija dvidešimties kilogramų, jo standartinis storis siekia tik 17 centimetrų. O tai reiškia, jog nameliui, sudarytam iš šių skydų, nėra reikalingi tvirti pamatai.

SIP skydai garsėja savo atsparumu tokiems gamtiniams aplinkos veiksniams, kaip pelėsinis ar kitokių rūšių grybelis. Jie yra puikus pasirinkimas tiems žmonėms, kuriems rūpi sveika aplinka, nes po statybos darbų nelieka jokių statybinių atliekų, o patys skydai nesukelia alergijos.

Kiek laiko gali trukti SIP namelio statyba?

Namelio pamatams išlieti praktiškai užtenka savaitės. O jau paruoštų SIP skydų montavimas trunka iki dviejų savaičių. Galutinai sumontuoti namelio sienas galima per mėnesį. Po to seka stogo dengimas, jo trukmė priklauso nuo stogo konstrukcijos sudėtingumo. Nesudėtingai – užtenka savaitės, sudėtingai – maždaug dvylika dienų.

Baigus dengti stogą, ateina eilė elektros instaliacijos, kanalizacijos ir santechnikos tinklų išvedžiojimui, tai gali trukti nuo dviejų iki trijų savaičių. Priskaičiavus ir fasado apdailos darbus, visa namelio statyba gali trukti pustrečio-tris mėnesius. Paskui liks tik baigti vidaus apdailos įrengimo darbus. Įprastai tokio namelio bendras plotas siekia iki 50 kvadratinių metrų.

Nuo ko priklauso SIP namelio kaina?

Jei namelis užsakomas internetu, jis kainuoja pigiau. O šiaip jo kaina priklauso nuo pasirinkto modelio, bendros kvadratūros, papildomų priedų, apdailos ir stogo dangos, paties projekto individualumo, nes jeigu norėsite individualaus projekto, už jį teks papildomai primokėti. Taip pat reikės daugiau už namelį sumokėti, jei norėsite, kad namelis būtų apšiltintas ir pritaikytas gyvenimui ne tik vasarą, bet ir žiemą.

 

PR

 

Naujienos iš interneto