Kaip surengti įsimintiną vasaros išvyką darbuotojams?

nuotr. Pexels, Athena

Vasara – metas, kai biure išsėdėti visą darbo dieną tampa tikru iššūkiu. Tad nenuostabu, kad vis daugiau ir daugiau įmonių organizuoja darbuotojų susibūrimus vasaros metu. Tam, kad pavyktų suorganizuoti įsimintiną išvyką, patariama nedelsti ir pradėti ruoštis iš anksto. Atsižvelgiant į tai, straipsnyje pateikiami naudingi patarimai, leisiantys sklandžiai suplanuoti įmonės renginį vasarą.

Nuspręskite, kur ketinate rengti išvyką

Organizuojant bet kokią šventę, pirmiausia reikia nuspręsti, kur bus renginio vieta. Išsprendus šį klausimą, vėliau galima pereiti prie smulkesnių užduočių. Čia svarbu įvertinti finansines galimybes ir atsižvelgti į praėjusių metų tikslus, ar šie buvo pasiekti, ar netgi viršyti.

Įvertinus biudžetus ir įmonės darbuotojų skaičių, galima pradėti svarstymą dėl išvykos vietos. Priklausomai nuo finansinių galimybių, galima planuoti išvyką tiek Lietuvoje, tiek kitoje užsienio šalyje. Kadangi Lietuvoje vasaros yra ganėtinai šiltos, dauguma nuomojasi sodybas ir jose įprastai praleidžia 2–3 naktis.

Pasirūpinkite smulkmenomis

Norint atsidėkoti darbuotojams už jų atliktus darbus, pastangas ir išreikšti dėkingumą, patariama įteikti verslo dovaną. Priklausomai nuo individualaus pasirinkimo, galima įteikti tiek praktiškus kasdienius reikmenis, tiek laisvalaikio aksesuarus. Geriausias variantas – sukurti dovanų rinkinį. Šį gali sudaryti:

  • rašiklis, užrašinė;
  • gertuvė;
  • kelioninė kuprinė ar rankinė;
  • kepurė ar kitas drabužis.

Svarbiausia, pasirūpinti įmonės spauda ant verslo dovanų. Pavyzdžiui, spauda ant kepurių paskatins darbuotojų įsitraukimą ir sukurs komandiškumo jausmą. Be to, tai yra efektyvi įmonės reklama, nes kepurė itin greitai pastebimas aksesuaras. Jeigu dar organizacijos logotipas ryškus, išskirtinis, tikėtina, kad jį pastebės dar daugiau žmonių, galinčių tapti darbuotojais, klientais ar partneriais.

Užsisakykite pramogas

Geriausias ir efektyviausias būdas, suburiantis darbuotojus – pramogos. Jeigu nusprendėte rengti šventę sodyboje, galite užsisakyti pripučiamų batutų ar suorganizuoti pasiplaukiojimą baidarėmis. Darbuotojai galės susiskirstyti komandomis ir rungtyniauti. Visgi, jeigu norisi ramesnių veiklų, galima užsisakyti degustaciją ar patiekalų gaminimą. Viskas priklauso nuo poreikių.

Taigi, pasinaudoję aukščiau minėtais patarimais, sukursite kolegų komandinę dvasią. Neformali aplinka leis atsipalaiduoti ir dar geriau pažinti darbuotojus. Įmonės išvykos visuomet – puiki mintis, leidžianti bent trumpam pabėgti nuo darbų ir kasdienės rutinos.

 

PR

Naujienos iš interneto