Kaip maksimaliai išnaudoti vietą spintoje?

Tvarka spintoje – raktas į sėkmingą dienos pradžią, nes nereikia eikvoti nervų ar energijos, norint rasti tobulą aprangos derinį. Tačiau turint nedaug vietos ir gausybę daiktų, miegamojo spintos tvarkos palaikymas gali pasirodyti sudėtinga užduotimi. Šiame straipsnyje pateikiame keletą būdų, kaip maksimaliai išnaudoti spintoje esančią vietą.

Rinkitės tinkamas pakabas

Kokybiškos pakabos – puiki investicija norintiems pagerinti savo spintos organizuotumą (tiesa, jeigu jos dar tik ieškote, didelį šių baldų pasirinkimą galite rasti spustelėję ant pateiktos nuorodos). Naudojant pakabas, kur kas lengviau palaikyti tvarką: pakabinti rūbai mažiau glamžosi ar raukšlėjasi – tai ypač aktualu, jei mėgstate nešioti sukneles, kostiumus ar marškinius. Jei savo garderobe turite subtilesnių medžiagų, pavyzdžiui, šilkinių, drabužių, patariame rinktis paminkštintas pakabas.

Kitiems drabužiams geriausia naudoti tvirtas ir neslystantį paviršių turinčias pakabas. Verta atkreipti dėmesį, kad plonos pakabos užima mažiau vietos, tad spintoje galima lengviau sutalpinti ne tik aprangą, bet ir avalynę ar kitus daiktus. Akivaizdu, kad spintoje pakabinti apdarai yra labiau pastebimi. Tai padeda ne tik išvengti sumaišties, ieškant tinkamų marškinėlių ar megztuko, bet ir sutaupyti laiko prieš darbą.

Organizavimui pasitelkite daiktadėžes

Dėžės ar krepšiai yra puikus būdas maksimaliai išnaudoti vietą drabužinėje. Kartais atrodo, kad smulkių daiktų, pavyzdžiui, aksesuarų ar kojinių, sujauktoje spintoje tenka ieškoti kaip adatos šieno kupetoje. Daiktadėžės gali tapti tikru išsigelbėjimu norintiems ne tik palaikyti tvarką, bet ir lengviau, be jokio streso rasti norimus daiktus spintoje.

Kartais spintoje būna neišnaudotos vietos. Tačiau naudojant daiktadėžes to galima išvengti. Dėžes galima statyti vieną ant kitos, taip praktiškai išnaudojant didelių tarpų lentynas ar erdvę po pakabintais drabužiais. Na, o įvairiausiuose spintos plyšiuose galima laikyti krepšius ar maišus.

„KonMari“ metodas

Norintiems maksimaliai išnaudoti vietą spintoje pravartu išmokti tinkamai lankstyti drabužius. Tai puikus būdas ne tik sutalpinti visus norimus daiktus, bet ir palaikyti tvarką. Pavyzdžiui, džinsus ir kelnes geriausia sulenkti išilgai, o tuomet vėl sulenkti per pusę. Tokiu būdu šie drabužiai užims mažiau vietos. Taip pat verta išbandyti „KonMari“ metodą. Taikant jį, drabužiai sulankstomi į nedidelius stačiakampius ir vertikaliai įdedami į stalčius ar lentynas. Tai leidžia ne tik sutaupyti daug vietos, bet ir patogiau matyti visus turimus daiktus.

Maksimaliai išnaudojant spintą, sukuriama tvarkinga ir funkcionali gyvenamoji erdvė, palengvinanti kasdienybę. Naudodami tinkamas priemones ir strategijas, kurias atskleidėme šiame straipsnyje, be didelių pastangų tai galite padaryti ir jūs.

 

PR

Naujienos iš interneto