Kaip gaminti greičiau: patarimai ir gudrybės

Greitpuodis (nuotr. Pexels, Castorly Stock)

Maisto gaminimas gali užimti daug laiko – ypač turint įtemptą dienotvarkę ar laukiant svečių. Tačiau ar žinojote, kad naudodamiesi keliais patarimais ir gudrybėmis, galite gerokai sutrumpinti laiką, reikalingą maistui paruošti? Jei ne, esame pasiruošę jus nudžiuginti, pasidalindami keletu paprastų, tačiau veiksmingų būdų, kaip gaminti greičiau.

Naudokite greitpuodį

Greitpuodis gali sutrumpinti gaminimo laiką net iki 70 proc. Jis veikia sulaikydamas garus puode, sukurdamas slėgį ir padidindamas temperatūrą. Todėl maistas išverda kur greičiau nei paprastame puode. Norėtumėte iš arčiau susipažinti su greitpuodžio privalumais, o gal iš karto jį įsigyti? Vos per akimirką tai galite padaryti spustelėję ant aukščiau pateiktos nuorodos.

Vienu metu atlikite kelis darbus

Tam, kad sutrumpintumėte maisto gaminimo laiką, vienu metu atlikite kelis darbus. Pavyzdžiui, kol maistas verda, išnaudokite šį laiką daržovėms pjaustyti arba kitiems ingredientams ruošti. Taip sutaupysite brangaus laiko ir galėsite dirbti efektyviau.

Įkaitinkite orkaitę

Planuojate maistą kepti orkaitėje? Tuomet įjunkite ją dar prieš pradėdami gaminti. Taip sutaupysite laiko, nes kai paruošite maistą kepimui, orkaitė jau bus pasiekusi norimą temperatūrą, todėl galėsite ją iš karto naudoti. Paprasta, bet genialu, tiesa?

Investuokite į gerą peilį

Dar vienas būdas pagreitinti maisto ruošimo procesą – aštraus ir patogaus peilio naudojimas. Jei tokio iki šiol neturite, tikrai verta jį įsigyti. Naudodami gerą peilį, galite greitai ir efektyviai pjaustyti, kapoti ir smulkinti maisto produktus. Be to, gaminamas taip tampa kur kas malonesnis.

Planuokite patiekalus

Tam, kad sutaupytumėte laiko ir išvengtumėte paskutinės minutės streso virtuvėje, pasistenkite patiekalus suplanuoti iš anksto. Taip pat rinkitės panašių ingredientų receptus ir ruoškite patiekalus, kuriuos galima pasigaminti iš anksto bei juos saugoti vėlesniam naudojimui

Palaikykite tvarką

Tvarkinga virtuvės aplinka padeda gaminti greičiau ir efektyviau. Todėl įrankius, ingredientus ir prietaisus rekomenduojama laikyti lengvai pasiekiamoje vietoje. Be to, indus ir įrankius, kurių nebenaudosite, pasistenkite iš karto išplauti arba dėti į indaplovę. Taip jie nekurs netvarkos virtuvėje, o jūs efektyviai išnaudosite laisvą laiką.

Kartais maisto ruošimas gali užtrukti. Tačiau pasinaudojus mūsų pateiktais patarimais, galima gerokai sutrumpinti šį procesą ir paversti jį malonesniu. Smagiausia tai, kad šie patarimai labai paprasti, bet tikrai veikia. Įsitikinkite tuo ir jūs!

 

PR

Naujienos iš interneto