Kodėl neutralios spalvos miegamajame – gera idėja?

Lovos (nuotr. Magrės baldai)

Galvodami apie miegamąjį, jį įsivaizduojame kaip ramią erdvę, kurioje galime pasislėpti nuo kasdieninių gyvenimo rūpesčių ir atgauti jėgas po ilgos darbo dienos. Sukurti tobulą vietą poilsiui galime pasitelkdami įvairius interjero dizaino sprendimus,  vienas iš jų – neutralių spalvų naudojimas. Toliau pateikiame priežastis, kodėl tai yra išties gera idėja.

Turi stresą malšinančių savybių

Ar pastebėjote, kad poilsiui skirtose vietose, pavyzdžiui, SPA centruose, dominuoja neutralios spalvos? Taip yra todėl, nes tokia spalvų paletė yra neblaškanti dėmesio ir perteikia ramios erdvės iliuziją. Miegamajame mes miegame ir ilsimės, todėl svarbu rinktis tokius interjero sprendimus, kuriais pavyktų sukurti komfortišką ir ramią aplinką. Taigi, siūlome šiame kambaryje naudoti smėlinius, pilkus ar kreminius atspalvius, turinčius stresą mažinančių savybių.

Lengvai dera tarpusavyje

Neutralios spalvos yra universalios ir lengvai derinamos su kitais kambario elementais. Kad ir kokie atspalviai vyrautų miegamajame, naujas neutralaus tono interjero elementas neatrodys rėžiantis akį. Jis kaip tik gali padėti sukurti vientisą ir harmoningą aplinką. Todėl galite jaustis laisvai ir nebijoti eksperimentuoti su spalvomis, derinant jas su įvairiais ryškiais akcentais, tokiais kaip lovos. Galbūt šiuo metu kaip tik ieškote šio baldo? Tuomet siūlome spausti čia ir pasižvalgyti po platų stilingų bei funkcionalių lovų asortimentą.

Nepavaldžios laikui

Kaip jau žinome, miegamajame praleidžiame didelę laiko dalį, tad neatsibostanti interjero spalvų paletė labai svarbi. Dažnai kambariuose vyraujantys neutralūs atspalviai niekada neišeina iš mados, atrodo klasiškai ir yra nepavaldūs įvairioms tendencijoms. Jei bijote monotonijos, visuomet drąsiai galite derinti ryškias ir madingas spalvas, tekstūras ar raštus su neutraliais tonais.

Neabejotina, kad atspalviai turi didelę įtaką mūsų namų erdvei ir joje tvyrančiai nuotaikai. Svarbiausia, kad jie ilgainiui neatsibostų ir skatintų vaizduotę, kuriant širdžiai mielą miegamojo dizainą. Taigi, pasinaudokite straipsnyje pateiktais patarimais ir sukurkite atpalaiduojančią poilsio erdvę.

 

PR

Naujienos iš interneto