3 patarimai, kaip pasiruošti plastinei operacijai

Pasiruošimas plastinei operacijai (nuotr. Pexels, Karolina Grabowska)

Nesvarbu, kuri plastinė operacija bus atliekama, prieš kiekvieną procedūrą reikia tinkamai pasiruošti. Žinoma, svarbu pasiruošti ir pooperaciniam laikotarpiui. Šis terminas gali skirtis, priklausomai nuo plastinės operacijos sudėtingumo, atlikimo būdo ir genetikos. Straipsnyje dalinamės ekspertų patarimais, kurie leis išvengti nerimo ir komplikacijų tikimybės.

1. Atlikite reikiamus tyrimus

Konsultacijos metu patyręs chirurgas įvertins individualų atvejį ir pateiks sąrašą tyrimų, kuriuos būtina atlikti prieš operaciją. Tyrimai leis nustatyti paciento būklę ir įvertinti rizikos veiksnius. Svarbiausia, pasirinkti patikimą chirurgijos kliniką, kurioje galima greitai ir kokybiškai atlikti reikiamus tyrimus.

Jeigu ieškote profesionalios klinikos, viena tokių – Svplastic. Joje atliekamas krūtų didinimas, mažinimas, riebalų nusiurbimas, pilvo plastika ir dar daug kitų plastinių operacijų. Patyrę chirurgai ir modernios gydymo technologijos užtikrins efektyvų procedūros rezultatą.

2. Atsisakykite žalingų įpročių

Kone visi žino, kad rūkymas ir alkoholio vartojimas kenkia sveikatai. Alkoholis skatina skysčių susilaikymą organizme ir silpnina imuninę sistemą, o nikotinas slopina žaizdų gijimą bei mažina odos elastingumą. Tad norint sklandaus žaizdų gijimo, likus mėnesiui iki procedūros, patariama atsisakyti žalingų įpročių.

Be to, likus 2 savaitėms iki operacijos venkite vartoti kraują skystinančių vaistų, tokių kaip aspirinas, ibuprofenas. Ta pati taisyklė taikoma ir maisto papildams, pavyzdžiui, omega 3 žuvų taukams ir vitaminui E. Atsisakę žalingų įpročių ir vaistų, sumažinsite komplikacijų tikimybę ir skatinsite greitesnį žaizdų gijimą pooperaciniu laikotarpiu.

3. Pasirūpinkite ramiu pooperaciniu laikotarpiu

Sužinoję, kokia bus operacijos eiga, pasidomėkite ir gijimo laikotarpiu. Pasikonsultuokite su chirurgu ir išsiaiškinkite, kiek laiko turėsite praleisti ligoninėje bei kokių veiklų turėsite vengti. Pavyzdžiui, atlikus krūtinės didinimą, įprastai į darbą pacientė gali grįžti po 7–10 dienų, o atlikus pilvo plastiką – po 2–3 savaičių.

Tad akivaizdu, kiekvienos procedūros gijimo terminas – gana skirtingas. Būtinai įsiklausykite į chirurgo pateiktas rekomendacijas, kurios skatins greitesnį žaizdų gijimą. Sveikai maitinkitės, gerkite daug skysčių ir, žinoma, venkite žalingų įpročių.

Taigi, rinkdamiesi kliniką, atsižvelkite ne tik į paslaugų kainą, bet ir darbuotojų kvalifikaciją bei atliktų procedūrų pavyzdžius. Profesionalūs chirurgai užtikrins sklandžią ir kokybišką operacijos eigą. Žinoma, norint išvysti efektyvius procedūros rezultatus, vien to nepakanka, reikia savarankiškai pasirūpinti ramiu gijimo laikotarpiu. Atsižvelgę į aukščiau minėtus patarimus, galėsite susigrąžinti ne tik dailias kūno formas, bet ir pasitikėjimą savimi.

 

PR

Naujienos iš interneto