3 patarimai, kaip pasirinkti langų uždangas stilingiems namams

Žaliuzės (nuotr. Domus Lumina)

Norint sukurti stilingą namų interjerą, labai svarbu pasirinkti tinkamas langų uždangas. Šios ne tik užtikrina privatumą ir šviesos kontrolę, bet ir tampa funkcionaliu dekoravimo elementu. Šiandien langų uždengimų pasirinkimas yra itin platus, todėl gali kilti sunkumų juos renkantis. Atsižvelgiant į tai, straipsnyje pateikiami 3 naudingi patarimai, leisiantys išsirinkti šiuos funkcionalius elementus šiuolaikiniams namams.

1. Atsižvelkite į savo namų stilių

Pasirinktos uždangos turėtų harmoningai įsilieti į vyraujantį interjero stilių. Pavyzdžiui, jeigu namuose vyrauja Japandi ar skandinaviškas interjeras, puikiai tiks vertikalios medinės žaliuzės. Prie bohemiško interjero dera užuolaidos, romanetės ar jų derinys. Norint atnaujinti ar įrengti minimalistinį interjerą, roletai gali nepriekaištingai įsilieti prie minėtojo interjero stiliaus.

2. Pagalvokite apie kambario paskirtį

Taip pat atsižvelkite ne tik į vyraujantį interjerą, bet ir kambario paskirtį. Pavyzdžiui, svetainėje ar valgomajame dažniausiai norisi įsileisti kuo daugiau natūralios šviesos, dėl to galima rinktis permatomus audinius. Šiose erdvėse puikiai tinka dieninės užuolaidos ar roletai, pagaminti iš itin plonu audinio. Vonios kambaryje yra daug drėgmės, todėl šioje erdvėje itin svarbu, kad audiniai būtų impregnuoti.

Miegamajame norisi užtikrinti privatumą, todėl galima įsigyti itin storo audinio langų uždengimus. Šioje erdvėje galima derinti dienines ir naktines užuolaidas, roletus ar romanetes. Žinoma, storesnio audinio užuolaidų ar žaliuzių kainos gali būti kiek didesnės, tačiau patvari medžiaga ne tik užtikrins apsaugą nuo praeivių žvilgsnių ar saulės spindulių, bet ir ilgaamžiškumą.

3. Įvertinkite spalvas ir tekstūras

Ne ką mažiau svarbu įvertinti ir patalpoje esančias spalvas bei tekstūras. Jeigu svetainėje vyrauja ryškių spalvų baldai ir dekoracijos, galima rinktis švelnių atspalvių žaliuzes. Visgi, jeigu norisi, kad langų uždangos taptų vienu iš erdvės akcentu, patariama rinktis išskirtinių raštų audinius.

Vaikų kambaryje galite sumontuoti ryškesnių spalvų, raštų audinių roletus. Aišku, viskas priklauso nuo vaiko amžiaus ir jo poreikių, tad įrengiant šią erdvę, rekomenduojama pasitarti su vaiku. Vonios kambaryje ekspertai rekomenduoja rinktis švelnių atspalvių roletus. Šie lengvai valdomi, o atidarius langą tvirtai laikosi prie lango rėmo.

Taigi, renkantis langų uždengimus stilingiems namams, svarbu atsižvelgti į vyraujantį ar norimą interjero stilių, spalvas ir tekstūras. Taip pat svarbu įvertinti, kokia yra kambario paskirtis. Atsižvelgdami į aukščiau minėtus patarimus, galėsite pasirinkti stilingas ir funkcionalias langų uždangas skirtingose namų erdvėse.

 

PR

Naujienos iš interneto