Trakų rajone sausį įvykdytos nusikalstamos veikos

Vilniaus aps. VPK Trakų r. PK per 2023 m. sausio mėnesį  buvo užregistruotos 25 nusikalstamos veikos. Didžiausią nusikalstamų veikų dalį sudaro Fizinio skausmo sukėlimas ar nežymus sveikatos sutrikdymas (LR BK 140 str. – 11).

Smurtas artimoje aplinkoje ir prievarta gali paliesti bet kurį asmenį, tačiau ši problema dažnai yra nematoma, pateisinama ar neigiama. Prievartos auka gali tapti bet kuris šeimos narys, tačiau, kaip rodo statistika, smurto aukomis daugiausiai tampa moterys. Daugeliu atvejų SAA susijęs su alkoholio vartojimu šeimose. Didelė visuomenės dalis išeina iš sunkių situacijų vartodama alkoholinius gėrimus. Kaip ir visoje Lietuvoje, taip ir Vilniaus aps. VPK Trakų r. PK prižiūrimoje teritorijoje eismo saugumas keliuose vis dar išlieka opi problema. Vairuotojų neatsakingas vairavimas, leistino greičio viršijimas, vairavimas išgėrus yra pagrindinės priežastys, įtakojančios nelaimes keliuose. Sausio mėn. dėl pažeidimo pagal LR BK 281¹ str. (Transporto priemonių vairavimas, kai vairuoja neblaivus asmuo) pradėti trys ikiteisminiai tyrimai. Vagystė – dar vienas iš dažniausiai padaromų nusikaltimų. Sausio mėn. Trakų r. PK pradėti 3 ikiteisminiai tyrimai dėl įvykdytų vagysčių. Pastebima, kad vagystė labai retai būna suplanuoti nusikaltimai, dažniausiai tai būna spontaniški įsilaužimai, o vienas efektyviausių būdų nuo jų prevenciškai apsisaugoti – matoma stebėjimo kamera. Taip pat jų užfiksuoti vaizdai dažnai tampa raktu į nusikaltimo išaiškinimą. Trakų rajone veikianti vaizdo stebėjimo kamerų sistema daug pasitarnauja teisės pažeidimų prevencijai ir labai padeda tiriant ir išaiškinant nusikaltimus.

2 ikiteisminiai tyrimai pradėti dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti (LR BK 259 str.) ir du ikiteisminiai tyrimai dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo (LR BK 138 str.). Policija ypatingą dėmesį skiria bendradarbiavimui su visuomene, siekdama, kad būtų teikiama abipusė pagalba ir visuomenės nariai dalyvautų užtikrinant viešąją tvarką, asmens ir visuomenės saugumą, skatina burtis į Saugios kaimynystės grupes, tapti policijos rėmėjais ir kartu užtikrinti viešąją tvarką ir žmonių rimtį.

Trakų r. PK informacija

Naujienos iš interneto