Lentvario miesto vaistinei – 130

Gražų jubiliejų – 130 šiais metais švenčia senoji Lentvario vaistinė. 1892 m. gavus leidimą buvo atidaryta pirmoji Lentvario vaistinė dabartinėje Geležinkelio gatvėje. Vaistinei vadovavo žydų kilmės provizorius vaistininkas M. A. Rut. Nuo 1912–1936 m. vaistinės vedėju dirbo A. Lapinas.

Po karo vaistinė įsikūrė valsčiaus pastate

Jis karo metu žuvo. Iki 1940 m. vaistinė buvo mediniame pastate, šalia dabartinio pašto, kieme, karo metu sudegė. Po karo 1945–1959 m. vaistinei pradėjo vadovauti Vidtor Lazarevič Rozenšein. Lentvario vaistinė po karo įsikūrė buvusiame valsčiaus pastate. Jam išvykus į Lenkiją pareigas perėmė 1959 m. sugrįžusi L. Remeikienė. 1950 m. į Lentvario vaistinę atvyko dirbti Leokadija Bačkauskaitė, tai L. Remeikienė, kuri dirbo iki 1953 m. Vėliau ji buvo paskirta dirbti vedėja į Daugus. Leokadijai Remeikienei 2022 metais rugpjūčio 12 d. sukako 91-eri metai. Su kuo mes ir nuoširdžiai sveikiname…

Lentvario miesto vaistinė nuo 1966 iki 2022 m.

Nuo 1966 m. šiame pastate įsikūrė paštas, o vaistinė persikėlė į Lauko g. 12, kur buvo iki šiol. Senoji Lentvario vaistinė yra vienintelė rajone, kuri ligi šiol ne tik platindavo, parduodavo vaistus, bet ir gamindavo juos tam tikslui pritaikytose patalpose. Nuo 1971 m. vaistinės vedėja tapo provizorė Kristina Užumeckienė, kuri Lentvario vaistinėje dirbo ir vadovavo ilgus metus. Lentvario vaistinė visada buvo pirmaujanti Trakų rajone. Senoji Lentvario vaistinė išugdė šaunių savo srities specialistų. Vaistinėje dirbo vienu metu net iki 13 darbuotojų. Tai ilgametės darbuotojos: visą gyvenimą išdirbusios sanitarė – fasuotoja J. Ostrovskaja, farmacininkė-technikė Z. Uzelo, provizorė J.Abaravičienė, V. Kašinskienė, V. Janušauskienė, A. Truncaitė, J. Genrich, O. Aliukonienė, buhalterė D. Bruzgulienė ir daugelis kitų šaunių specialistų, dirbusių vaistinėje per šiuos ilgus metus. Iki 1994 m. Lentvaryje buvo viena vaistinė. Todėl visi lentvariečiai ir net iš kitur atvykusieji, naudojosi jos teikiamomis paslaugomis. Šiuo metu Lentvaryje veikia penkios vaistinės. Nuo 1997 metų Lentvario vaistinės direktore tapo ir ligi šiol dirbo Margarita Sinicienė.

Vaistinės vedėja L. Remeikienė 1960 m.
Vaistinės vedėja K. Užumeckienė su kolektyvu 1996 m.

Jubiliejaus proga sveikiname senosios Lentvario vaistinės darbuotojus ir linkime, kad kiekviena nauja diena jums dovanotų begalę nuostabių dalykų: pamatyti, pajausti ir viską apglėbti…

Daugiau įdomių faktų, nuotraukų apie Lentvario vaistinę ir jos darbuotojus sužinosite ir pamatysite virtualioje apžvalgoje elektroninėje erdvėje: https://www.facebook.com/lentvariobiblioteka .

Trumpa prezentacija apie Lentvario vaistinę.

 

 Rūta MINKEVIČIENĖ,

Trakų viešosios bibliotekos Lentvario filialo
vyr. bibliotekininkė

Naujienos iš interneto