Medaus degustacija Lentvario miesto bibliotekoje

Gruodžio 6 dieną ,,MEDAUS DIENOS TRAKŲ KRAŠTE“ renginys, jau atkeliavo į Lentvario miesto biblioteką. Jos svečiai bitininkas, taipogi Trakų krašto bitininkų draugijos pirmininkas, bei Trakų neįgaliųjų užimtumo centro direktorius Juozas Norinkevičius ir socialinės reabilitacijos paslaugų neįgaliesiems bendruomenėje teikimo projekto vykdytoja Neringa Kerinienė lentvariečius supažindino su projekto renginiais, tikslais ir veiklomis. Plačiau papasakojo apie Trakų neįgaliųjų užimtumo centre vykstančias veiklas, projektus, bei kasdieninius darbus. Taip pat apie sėkmingai jų vykdomus darbus susirinkusiu supažindino ir Juozas Norinkevičius. Neįgaliųjų užimtumo centre vyksta bitininkystės veiklos vaikams ir suaugusiems. Organizuojami edukaciniai užsiėmimai apie bitininkystę, medų ir jų produktų gamybą ir prekybą. Išklausėme paskaitą apie medaus ir bičių produktų naudą žmogui, kuri yra labai svarbi sveikatai bei imuniteto gerinimui. Sužinojome apie neurologijos ir apiterapijos naudą ir naują sveikatos ministerijos požiūrį į ligų diagnostiką, gydymą, bei profilaktiką, pasitelkiant gamtos natūralius bičių produktus.

Vėliau maži ir dideli su malonumu degustavo kreminį natūralų rapsų, grikių medų ir taip pat medų su priedais – tai su vaistažolėmis, cinamonu, uogomis, svarainiais… Ragautojus bitininkas informavao apie tai, kad medaus sudėtyje priedai užima apie 10%. Jie yra ekologiški ir natūralūs. Mažiesiems smaližiams, labiausiai patiko braškių, aviečių ir svarainių kreminis medus.

Išklausę paskaitą, pavartę knygas, pažiūrėję filmą apie bites ir jų gyvenimą, paragavę medaus produktų, dalyviai suprato iš kur galima semtis sveikatos ir stiprybės, todėl bičių produktai tiesiog iš lentynos išnyko… Renginio svečiai grožėjosi Trakų neįgaliųjų užimtumo centro dalyvių pagamintais dirbiniais: lietomis vaško žvakėmis, drobiniais dovanų maišeliais, staltiesėlėmis, siuvinėtais paveikslėliais, medžio darbais, kuriuos eksponavo Neringa.

Anot bitininko Juozo Norinkevičiaus didesnę paklausą už medų turi bičių produktai: bičių duonelė, žiedadulkės ir bičių pikis (propolis). Pasak jo, propolis laikomas pačiu stipriausiu gamtoje randamu antibiotiku, todėl jo paklausa didžiausia ir ne tik Lietuvoje.

Visi įsitikinome, kad medus ne tik vaistas, bet ir maistas, bei smagi dovana artimiesiems ir draugams artėjančių švenčių proga. Džiaugiamės ir lentvariečių vardu nuoširdžiai dėkojame už šį saldžiai – gardų renginį ir informatyvų susitikimą…

Rūta Minkevičienė

Naujienos iš interneto