Retas įvykis elektros rinkoje – nepriklausomas tiekėjas laikinai mažina kainas

Reaguodamas į susidariusią situaciją rinkose, nepriklausomas elektros tiekėjas „Enefit“ iki 0,29 Eur/kWh laikinai sumažina elektros tiekimo kainas naujose sutartyse.

Elektros kainos Europoje iš dalies susietos su dujų kaina, kuri Senajame žemyne, ilgalaikių sandorių rinkoje, šiuo metu krinta, mat saugyklos čia beveik užpildytos, dujų poreikis – mažesnis nei įprasta, o šalčiai dar neprasidėjo.

„Visų elektros tiekėjų klientai atnaujindami sutartis mato vis aukštesnius kainos pasiūlymus. Nekeista, mat elektros kainos auga ir, panašu, lubų dar nepasiekė. Tiesa, dabar ateities dujų sandoriuose fiksuojame laikiną kainų sumažėjimą, kartu pinga ir ilgalaikių elektros kainų draudimas. Šalia to prognozės žada didesnę vėjo jėgainių generaciją. Visa tai mums suteikia progą laikinai sumažinti kainą.

Deja, tai netruks ilgai, mat orui vėstant, augs dujų poreikis, o tai turėtų branginti šią žaliavą. Tad galime tik trumpam fiksuoti kainą dabartinėje sąlyginėje žemumoje. Kadangi toks žingsnis mums, kaip elektros tiekėjui, susijęs su papildomomis rizikomis, numatome ilgesnius sutarčių terminus“, ‒ sako „Enefit“ vadovas Vytenis Koryzna.

Jo teigimu, geriausią pasiūlymą gauna esami bendrovės klientai, tačiau net ir tiems, kurie sutartį su „Enefit“ pasirašo pirmąkart, siūloma žemiausia – lyginant su kitais tiekėjais ‒ kilovatvalandės kaina.

Naujiems klientams sutartyse numatomas 29 ct/kWh tarifas be valstybės reguliuojamos kainos dalies ir nepritaikius kompensacijos. Pasiūlymas galioja iki lapkričio 27 d. pasirašantiems 84 mėn. sutartį su planu „Superžalias“.

Šaltinis: Enefit

Naujienos iš interneto