Vadovų atrankai bei personalo administravimui – kompetentinga išorės specialistų pagalba

PR

Ar žinote, kas sieja vadovaujančias pareigas užimančių darbuotojų paiešką bei atranką ir personalo administravimą? Greičiausiai pirma mintis, šovusi į galvą, yra ta, kad šių dviejų procesų niekas nesieja, nes jie visiškai netapatūs nei savo paskirtimi, nei vykdomomis užduotimis, nei kitais aspektais. Žinoma, paprieštarauti būtų sunku, vis dėlto yra vienas požymis, siejantis abu šiuos procesus, t. y., viskas vyksta greičiau, sklandžiau ir taupiau, kai šias užduotis patikite išorės partneriams, kurie būtent ir specializuojasi minėtuose procesuose. 

Vadovų atrankos ypatumai, padedant išorės specialistams

Organizacijos vadovas – specialistas, nuo kurio gebėjimo suburti, valdyti personalą, realizuoti idėjas, siekti tikslų, motyvuoti kolektyvą ir t. t. didžia dalimi priklauso visos organizacijos sėkmė. Minėtos atsakomybės bei gebėjimai yra tik mažytė dalis to, ką vadovas privalo gebėti atlikti, todėl rasti ir pritraukti tokį specialistą nėra lengva, o ir atsakomybė milžiniška.

Personalo atrankos agentūra, siekdama pritraukti Jūsų trokštamus specialistus vadovaujančioms pareigoms užimti, pasitelks ne tik savo neįkainojamą patirtį vadovų paieškos, pritraukimo bei atrankos srityse, bet ir pasaulyje pripažintus standartizuotus metodus, suteikiančius galimybę konkrečiai organizacijai rasti tinkamiausius įvairių grandžių vadovus.

Vadovų paieškos procesus būtina pradėti nuo realių poreikių išgryninimo. Jūs, kaip darbdavys, greičiausiai turite viziją, kokio kandidato vadovaujančioms pareigoms užimti ieškote, kokios būsimo vadovo vertybės, asmeninės savybės, įgūdžiai, patirtis ir kiti kriterijai yra būtini, kurie ne tokie svarbūs, ir t. t.

Vadovų paieška, pasitelkiant personalo atrankos agentūrą, yra labai „patogi“ dar ir dėl to, kad viso proceso metu Jūsų projektą koordinuoja vienas ir tas pats agentūros specialistas, kuris, pažymėtina, yra parenkamas, atsižvelgiant į projekto sudėtingumą (atrankos pobūdį). Kiekvienas projektas yra skirtingas, todėl ir personalo atrankos agentūra paskiria tinkamiausią savo patirtimi specialistą.

Pagal atrankos pobūdį yra paskiriamas ne tik kuruojantis specialistas, bet ir parenkami tinkamiausi atrankos metodai ir priemonės. Vadovaujančias pareigas užimsiančių specialistų pritraukimui labai dažnai yra pasitelkiamas ir žymusis „galvų medžioklės“ metodas. Šis metodas puikiai tinka talentų pritraukimui, bei geriausiai „veikia“ tada, kada yra taikomas per personalo atrankos agentūrą, t. y., Jūsų partnerį, padedantį potencialių vadovų paieškos ir atrankos procesuose: išvengiama interesų konflikto bei neigiamo poveikio organizacijos įvaizdžiui.

„Sumedžiotus“ potencialius vadovus būtina įvertinti. Kandidatų vertinimas yra atliekamas panaudojant standartizuotus, vadovaujančioms pareigoms specializuotus psichologinius testus bei įvertinus būsimo darbdavio, t. y. Jūsų, deleguotų praktinių užduočių atlikimo rezultatus.

Personalo administravimo padedant išorės specialistams ypatumai

Jeigu reikėtų įvardyti organizacijoje vykstantį procesą, apimantį platų spektrą techninių užduočių, kurios privalo būti atliekamos savalaikiai, toks procesas, be abejonės, būtų personalo administravimas. Šis specifinių žinių reikalaujantis procesas yra imlus laikui, todėl organizacijos, norinčios nukreipti savo personalo specialistus aukštesnėms vadybinėms užduotims, kuriančioms pridėtinę vertę, atlikti, personalo administravimą patiki išorės personalo administratoriams.

Išorės personalo administratoriai, būdami savo srities specialistais, profesionaliai gali pasirūpinti visomis personalo administravimo užduotimis, pradedant darbuotojų įdarbinimo procedūromis ir baigiant darbo santykių pabaigos procedūromis. Minėti išorės specialistai atlieka ir visas einamąsias personalo administravimo užduotis, įskaitant darbo grafikų bei darbo laiko apskaitos žiniaraščių rengimą, konsultacijas personalo administravimo klausimais, pranešimų SoDrai teikimą ir, esant reikalui, komunikacija su Valstybine darbo inspekcija ir t. t. Daugiau informacijos apie personalo administravimo paslaugas rasite, sekdami šią nuorodą: https://emplonet.lt/klientams/personalo-administravimas/.

Naujienos iš interneto