Prostatos biopsija – profesionalus vėžio tyrimas

PR

Ar žinote, kas yra prostatos biopsija ir kaip taikomas šis tyrimas? Tai invazinis būdas, skirtas prostatos vėžiui nustatyti. Tyrimų metu nustatoma tiksli prostatos vėžio stadija, tyrimai atliekami patyrusių diagnostikos specialistų moderniose laboratorijose. Skaitykite toliau ir sužinokite apie inovatyvius bei veiksmingus prostatos vėžio tyrimų metodus bei nepraleiskite progos pasinaudoti profesionalų teikiamomis paslaugomis.

Kaip atliekama prostatos biopsija?

Atlikti prostatos vėžio tyrimus naudinga tuomet, kai pastebite šios ligos simptomus: sutrikusį šlapinimąsi, kraujo pėdsakus šlapime, skausmus apatinėje pilvo ir nugaros dalyje, dubenyje, klubuose. Šie simptomai gali byloti apie gresiančią ligą.

Kalbant apie simptomus, taip pat vertėtų pasakyti, jog jie gali būti sunkiai pastebimi. Tik vėliau, ligai jau išsiplėtojus ir perėjus į vėlyvesnes stadijas simptomai ryškėja, tačiau ir ligos gydymas tuomet jau tampa kur kas komplikuotesnis. Būtent todėl svarbu pasitikrinti kuo anksčiau.

Prostatos biopsija padės atlikti tai itin greitai ir tiksliai. Tyrimų metu specialiomis adatomis yra paimami prostatos audinio gabalėliai, juos vėliau tiria laboratorijoje. Kadangi tyrimas sukelia įvairių šalutinių veiksnių, jis atliekamas tik tuomet, kai tai yra būtina ir atsižvelgiant į kiekvieno žmogaus organizmo ypatybes.

Neinvaziniai skysčių biopsijos tyrimai

Yra ir kitas būdas prostatos vėžiui ištirti. Tai skysčių biopsija – neinvazinis metodas, kuriuo taip pat pasirūpins klinikoje dirbantys profesionalūs prostatos vėžio diagnostikos specialistai. Šio tyrimo metu mėginiai imami iš šlapimo. Laboratorijoje nustatoma, ar šlapime yra vėžinių ląstelių, koks jų kiekis. Tyrimas pakankamai efektyvus ir greitas, be šalutinių veiksnių, todėl gali būti atliekamas dažnai ir  tada, kai reikia.

Atliekant šiuos tyrimus, įvertinama prostatos vėžio rizika. Ji gali būti reikšminga, tai reiškia, jog Glisono įvertis yra 7 ir daugiau balų, arba bendrinė. Pagal tai sprendžiama, ar reikalingas invazinis tyrimas. Viską Jums plačiau paaiškins ir reikalingą informaciją suteiks patyrę specialistai. Prieš kiekvieną procedūrą būsite tinkamai informuoti, kad galėtumėte jaustis užtikrintai ir saugiai.

Profesionali prostatos biopsija patikimai ir greitai prostatos vėžio diagnostikai! Pasitikrinkite laiku ir užkirskite kelią pavojingai ligai.

Naujienos iš interneto