Lentvario kultūrinis gyvenimas grįžta į įprastas vėžes!

Norime pasidžiaugti, šiais metais Lentvario kultūros rūmams birželio 1-oji simbolizavo ne tik kalendorinės vasaros pradžią bei Tarptautinę vaikų gynimo dieną, bet ir simbolinį gyvų renginių startą Lentvaryje. Džiaugiamės, kad kurį laiką niūriai stovėjęs Lentvario kultūros rūmų pastatas po ilgo laiko tapo gyvas ir kupinas juoko bei šypsena spinduliuojančių žvilgsnių.

Pirmąją vasaros savaitę Lentvario kultūros rūmai kvietė bendruomenę į pirmuosius gyvus šios vasaros renginius. Tęsiant tradicijas, birželio 1 d. vyko koncertas „Vaikystės šventė“, skirtas Tarptautinei vaikų gynimo dienai paminėti. Džiaugiamės, kad renginyje savo šokiais ir dainomis stebino Lentvario Motiejaus Šimelionio gimnazijos, Lentvario „Versmės“ gimnazijos bei Lentvario lopšelio darželio „Šilas“ ikimokyklinukai bei priešmokyklinukai. Šventę vainikavo teatralų trupės „Gyvi žaislai“ spektaklis „Kuo vaikai skiriasi nuo suaugusiųjų?“.

Birželio 5 d. sukako 100 metų, kai gimė poetas Vytautas Mačernis (1921–1944). Siekdamas pažymėti šią sukaktį ir pabrėžti poeto filosofinės, išmintingos poezijos svarbą lietuvių kultūrai, 2021-uosius LR Seimas yra paskelbęs Vytauto Mačernio metais. Prisidėdami prie šios iniciatyvos, Lentvario kultūros rūmai birželio 4 d. kvietė visus poezijos mylėtojus į skaitomosios poezijos popietę. Renginio metu buvo ne tik skaitomos Vytauto Mačernio „Vizijas“, bet ir dainuojami poeto sonetai. Poeziją skaitė Lentvario Motiejaus Šimelionio gimnazijos gimnazistai – Ieva Bieliūnaitė, Deimantė Podrezaitė, Martynas Kazlauskas, gitara skambino ir balsu žavėjo Kristina Švilpauskaitė.

Dėkojame Lentvario švietimo ir ugdymo įstaigoms už ilgametį bendradarbiavimą, organizuojant miesto renginius. Tariame ačiū pagrindinei renginių rėmėjai Trakų rajono savivaldybei bei žiūrovams, kurie renginių supratingai laikėsi saugaus atstumo, dėvėjo apsaugines veido kaukes. Tik dėka Jūsų galime po truputį grįžti į gyvų renginių maratoną.

Laukite naujienų ir būsimų renginių!

Lentvario kultūros rūmų informacija

Naujienos iš interneto