Konstitucijos egzaminas kuria patriotišką ir pilietišką Lietuvą

crop_510x410_d1_dsc_9642

Šiandien Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė Prezidentūroje vykusioje ceremonijoje apdovanojo jubiliejinio – dešimtojo – Konstitucijos egzamino nugalėtojus ir pasveikino visus Konstitucijos dienos proga.

Prezidentės teigimu, visi, kurie per pastarąjį dešimtmetį laikė egzaminą tiek Lietuvoje, tiek už jos ribų, kuria nepaprastą, patriotišką ir pilietišką bendruomenę, kurią vienija Konstitucijos žinios.

Pasak šalies vadovės, nepaprastai svarbu, kad egzamino dalyviai yra įvairūs, atvykę iš skirtingų Lietuvos vietų. Tai reiškia, kad jie gali plačiai skleisti teisinę kultūrą tarp savo krašto žmonių, juos sudominti žiniomis ir paskatinti atsiversti valstybės Konstituciją.

„Mokytis tenka nuolat – kad ir kas būtume. Prezidentas ar abiturientas, profesorius ar studentas. Konstituciją dažnai vadiname pagrindiniu šalies įstatymu, tačiau galime vadinti ir nesenstančiu vadovėliu, kurį – neabejoju – prieš egzaminą daug skaitėte. Pagal jį jau 24-erius metus vairuojamas mūsų valstybės laivas. Kad nenukryptume nuo nepriklausomos ir demokratiškos Lietuvos kurso, tenka vis iš naujo jį pasitikrinti pagal Konstituciją“, – teigė šalies vadovė.

Ceremonijoje pagerbti ir apdovanoti 27 egzamino nugalėtojai, iš jų 13 įvairaus amžiaus moksleivių. Šiais metais egzamine dalyvavo rekordinis dalyvių skaičius, kuris viršijo 32 tūkstančius. Lietuvos piliečiai varžėsi grupėse pagal savo amžių ir teisinį išsilavinimą.

Šalies vadovė padėkojo konkurso organizatoriams, o egzamino nugalėtojams palinkėjo, kad įteiktas Konstitucijos egzempliorius namuose netaptų vien prisiminimu, bet būtų toliau skaitomas ir studijuojamas.

Prezidentės spaudos tarnybos informacija

Naujienos iš interneto