Trakų pusmaratonis nepaliko abejingų

15.50  x 15 SPALVOTAS+
Trakų pusmaratonio akimirkos

Saulėtą ir šiltą gegužės 10-ąją Trakuose trečią kartą vyko tarptautinės bėgimo varžybos. Trakų pusmaratonyje bėgikai išbandė jėgas 21,097 km, 10 km ir 5 km distancijose, šiaurietiškojo ėjimo varžybose ar 1 km komandiniame bei vaikų bėgimuose.

Renginio dalyvius pasveikinusi Trakų rajono savivaldybės merė Edita Rudelienė džiaugėsi, jog Trakų pusmaratonis ne tik pritraukia lankytojų, bet ir keičia vietinių gyventojų suvokimą apie laisvalaikį: „Trakų pusmaratonis prisideda prie miesto gyventojų gyvenimo kokybės gerinimo – tikrai pastebime daugiau sportuojančių, bėgiojančių. Matydami daug bėgiojančių žmonių varžybose, treniruotėse, vietiniai gyventojai patys įsitraukia į šią veiklą, taip pat pastebėjome, jog kiekvienais metais vis daugiau vaikų noriai dalyvauja Trakų pusmaratonyje.“

Trakų pusmaratonyje startavo apie 3500 bėgimo mėgėjų iš 20 pasaulio šalių. Jame dalyvavo beveik visi stipriausi Lietuvos bėgikai. Ilgiausiame nuotolyje tarp vyrų pergalę iškovojo užsienietis – baltarusis Genadijus Verchovodkinas. Tarp moterų buvo nepralenkiama Rasa Drazdauskaitė, laimėjusi pusmaratonio rungtį ir pernai.

Į Trakų pusmaratonį gausiai įsiliejo ir Trakų rajono gyventojai. Varžybose rungėsi apie 300 rajono atstovų, iš jų maždaug 170 – moksleiviai. Šio milžiniško renginio organizatoriams talkino 20 rajono savanorių.

Vasariškai šiltą dieną patys jauniausi renginio dalyviai tradiciškai jėgas ir kojų stiprumą išbandė vieno kilometro nuotolyje, o šeimos varžėsi komandinėje 1 km rungtyje – trasoje dar vėžimėliuose gulinčius ateities bėgikus stūmė tėveliai.

Pasak organizatorių, bėgimo tradicijas senojoje Lietuvos sostinėje atgaivinęs tarptautinis Trakų pusmaratonis vyks ir kitąmet.

Informaciją parengė Trakų rajono kūno kultūros ir sporto centras

Naujienos iš interneto