Profesionaliojo meno įkvėpti

Rajono savivaldybės darbuotojai – Nacionaliniame operos ir baleto teatre
Rajono savivaldybės darbuotojai – Nacionaliniame operos ir baleto teatre

Metų pradžia tai laikotarpis, kai nauju žvilgsniu žvelgiame į tai, kas jau tapo kasdienybe, peržiūrime savo planus, siekius, ieškome naujų minčių ir vėjų. Kartais tereikia trumpam sustoti, kad kūrybinės jėgos ir mintys išsilietų dar plačiau.

Pradedant naujuosius metus tokia galimybė buvo sudaryta ir Trakų rajono kultūros, meno darbuotojams, jaunimo ir sporto srities specialistams. Rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Karolinos Narkevič iniciatyva sausio 16 dieną  įvyko netradicinis Kultūros ir turizmo skyriaus kuruojamų įstaigų išvažiuojamasis posėdis. Vilniuje, Nacionaliname operos ir baleto teatre, savivaldybės įstaigų darbuotojai galėjo pasimėgauti profesionaliuoju menu, žiūrėdami baletą „Tristanas ir Izolda“.

Dviejų veiksmų baletą, sukurtą choreografo Krzysztofo Pastoro, pagal Richardo Vagnerio muziką pamatė daugiau nei 50 rajono įstaigų – Trakų ir Lentvario kultūros rūmų, Trakų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos, Kūno kultūros ir sporto centro, Trakų turizmo informacijos centro ir Trakų rajono jaunimo turizmo ir laisvalaikio centro – darbuotojų.

Legenda apie Tristaną ir Izoldą, jų  tragiškos meilės istorija tapo įkvėpimo šaltiniu ne tik daugybei poetų, muzikantų, bet ir sužavėjo atvykusius kultūros srities atstovus iš viso Trakų rajono. Ingos Cibulskytės (Izolda) ir Genadijaus Žukovskio (Tristanas) meistriškumas ir atsidavimas šokiui, dirigento Modesto Pitrėno profesionalumas, K. Pastoro choreografija, scenografo Adomo Jacovskio, kostiumų dailininkės Aleksandros Jacovskytės ir šviesų dailininko Levo Kleino darbas nepaliko abejingų. Tai buvo gera proga ne tik išvysti baleto meistrų darbą, bet ir stiprinti įstaigų darbuotojų tarpusavio bendradarbiavimą bei norą tobulėti ir dar geriau pažinti kultūros ir meno klodus.

Baletą „Tristanas ir Izolda“ geriausiai apibūdina R. Vagnerio žodžiai: „Kadangi savo gyvenime nepatyriau tikrosios laimės meilėje, norėčiau tai gražiausiai svajonei sukurti paminklą, kuriame nuo pradžios iki pabaigos meilė pagaliau rastų savo išsipildymą.“

Dalyvavusių vardu dėkojame savivaldybės administracijai už šią išvyką ir viliamės, kad tokie susitikimai bus organizuojami ir ateityje.

Daiva MEILUTĖ,

Kultūros ir turizmo skyriaus vyriausioji specialistė

Naujienos iš interneto