A. Guoga skirs virš 100 tūkst. litų nesulauksiantiems Europos paramos maistu Kūčių stalui

gau

Filantropas, europarlamentaras Antanas Guoga skirs papildomą 104 tūkst. Lt. (30 tūkst. eurų) paramą nupirkti svarbiausius maisto produktus labiausiai skurstančių šalies gyventojų Kūčių stalui. Ši parama anksčiau turėjo būti suteikta iš Europos pagalbos fondo (EPF), tačiau dėl užsitęsusių viešųjų pirkimų procedūrų žadėti maisto paketai sunkiausiai besiverčiančių gyventojų šiemet nepasieks. Papildomą paramos maistu dalinimą labiausiai nepasiturinčioms šeimoms „Maisto bankas“ organizuos dar iki Kalėdų.  

Ant Kūčių stalo – tik kopūstai?

Vietoj įprastos EPF paramos – kruopų, konservų, miltų, cukraus, aliejaus ir kitų produktų – ant šventinio skurstančiųjų stalo šiemet būtų tik morkų ir kopūstų. Šias daržoves paaukojo vietos ūkininkai. Užsitęsus EPF tarptautinėms viešųjų pirkimų procedūroms maisto produktams tiekti, ES parama vargstančių iki švenčių nepasieks.

„Ypač liūdina, kad dėl biurokratijos be vilties sočiau sutikti Kalėdas lieka senyvi kaimo žmonės, daugiavaikės šeimos, vaikus vienos auginančios mamos. Tai nepriimtina ir skaudu”, – sprendimą skubiai suteikti papildomą paramą iš asmeninių lėšų motyvuoja A. Guoga.

Galime kiekvienas padėti

„Negalime būti abejingi, kai dėl valdininkų aplaidumo labiausiai pažeidžiamos, skurstančios šeimos atėjus žiemai lieka be pagalbos būtiniausiais maisto produktais. Turime parodyti, kad sunkiai besiverčiantiems žmonėms padėti galime patys, nelaukdami, kol valdžia teiksis paskubinti biurokratines procedūras“, – tikina A. Guoga. Jo teigimu, situacija, kai šeimos netenka turėtos vilties pasiruošti svarbiausioms metų šventėms, pamina žmogaus orumą ir yra nesuprantama.

Jis kreipiasi ir į kitus žmones bei Lietuvos verslo bendroves, prašydamas prisidėti prie šios iniciatyvos.

Paramą iš EPF šiemet gaudavo 272 tūkst. asmenų. „Maisto banko“ vadovas Vaidotas Ilgius paskaičiavo, kad už papildomą paramą pavyks vienkartiniais būtiniausio maisto paketais paremti daugiau nei 16 tūkstančių šeimų, kurioms ji yra gyvybiškai svarbi. Skaičiuojant, kad šeimoje yra vidutiniškai 3 asmenys, bus suformuota apie 5 440 vienkartinių maisto paketų ir išdalinta visose Lietuvos savivaldybėse. Vieno paketo apytikrė vertė – 15 Lt.

Kartu su parama labdaros telemaratonui „Pasidalink“ iš viso A. Guogos šį rudenį „Maisto bankui“ suteikta parama sudaro 204 tūkst. Lt.

Naujienos iš interneto