Lentvario dvaras taps „dūšelių“ prieglobsčiu

Lentvario dvaro sodyba su parku – unikalus, ypatingą kultūrinę ir istorinę reikšmę turintis ir į kultūros vertybių registrą įtrauktas paminklas. Peizažinį parką šiems rūmams sukūrė žymus prancūzų kraštovaizdžio architektas Eduardas Fransua Andrė su komanda. Tai dvarą daro reikšmingą ir už Lietuvos ribų, kadangi architektas yra prisidėjęs prie daugybės viešų ir privačių parkų sukūrimo visame pasaulyje. Lietuvoje jis apsilankė pačioje XIX a. pabaigoje ir čia grafų Tiškevičių užsakymu sukūrė keturis parkus jų rezidencijose.
Visgi net būdamas išskirtinės svarbos Lietuvos kultūrai, dvaras yra labai prastos būklės – jis griūva, dega, nebeturi  langų, į jį nuolat yra įsilaužiama. Apie Lentvario dvaro situaciją ne kartą yra kalbėta spaudoje ir televizijoje.
Tačiau net apleisti ir ilgus metus niokojami dvaro rūmai atkakliai nepraranda savo didybės ir žavesio bei prašosi būti globojami. Todėl spalio 25 d. 17.30 val., rudeniniams lapams spalvinant parką, grupės SKYLĖ nariai ketina dar sykį nukreipti visuomenės dėmesį į dvarų padėtį Lietuvoje. Bendradarbiaudami su Kultūros vertybių apsaugos departamentu bei jaunimo organizacija „Lentvario parko renesansas“, jie kviečia į muzikinę kelionę „Dūšelės Lentvario dvare“. Jos metu pamatysite, kaip dvaro ansamblis atrodo šiuo metų laiku, prisiminsite dvaro istoriją, vaikščiosite keliais, kuriais seniau vaikščiojo grafai ir grafaitės, klausysitės įdomių pasakojimų ir šių dienų siaubo istorijų, o viso žygio metu jus lydės muzikiniai atokvėpiai.
Kelionę  „vainikuos“ akustinis grupės SKYLĖ narių ir choro GENTIS koncertas, kuriame atlikėjai pristatys naujas dainas iš dar tik ruošiamos „Dūšelių“ programos, pasakojančios apie sielos kelionę anapus. Vakarą šildys ir dvaro parko dvaseles ramins žvakių liepsnelės, kurių prašoma atsinešti ir žiūrovus. Taip pat bendrą muzikinį vakaro audinį kurs grupės „Miglaukas“ ir „Midula“.
PROGRAMA:
17.30 Ekskursija po Lentvario parka su muzikiniais intarpais. Norintys spalio 25 dieną dalyvauti muzikinėje ekskursijoje po Lentvario parką, kviečiame registruotis. Siųskite savo vardą ir pavardę el. paštu: edita.klangauskaite@gmail.com. Pirmuosius 40 pakviesime į ekskursiją. Ar patekote tarp laimingųjų ir galite dalyvauti ekskursijoje, būsite informuoti asmeniškai.
19.00 Koncertas
Vedliai:
Grupės SKYLĖ nariai,
choras GENTIS,
grupė MIDULA,
grupė MIGLAUKAS,
Jaunimo organizacija  „Lentvario parko renesansas“
Užs. Nr. 987

Naujienos iš interneto