„Gatvės ritmu“ jau septintą kartą drebina Lentvarį

Graffiti menas
Graffiti menas

Jau septintus metus iš eilės vykstantis renginys „Gatvės ritmu“ Lentvaryje rudenišką penktadienį sukvietė nemažai vaikų ir jaunimo. Tądien, išgirdę muziką ir stebėję scenos montavimo darbus praeiviai smalsiai klausinėjo, kokiam renginiui ruošiamasi. „Gatvės ritmu“ organizatorių, Lentvario jaunimo centro darbuotojų ir savanorių tikslas – įvairiais aspektais atšvęsti egzistuojančią gatvės kultūrą.
Renginį pradėjo tradicinės dirbtuvės, kuriose kiekvienas galėjo ne tik pamatyti, kaip dirba graffiti profesionalas Alexander Kochkin („TO4KA“), bet ir pats išmėginti savo jėgas piešiant sudėtingą, iš daugelio spalvų ir perėjimų sudarytą fotorealistinį piešinį. Vėliau, kitoje jaunimo centro pastato pusėje vyko paskaita tema „Kas ta savanorystė?“. Joje svečiai iš Europos savanorių asociacijos „Saltes“ kartu su jaunimo centro darbuotojais bei viešnia iš Gruzijos dalinosi savanorystės idėja, jos teikiamomis galimybėmis, patirtimis.
Vakaro programą pradėjo šokių grupė „California“. Jame dainavo ir grojo Lentvario atlikėjai: Vytautas Glinevičius, Diana Jacevič, Robert Gaičauskas, Norbertas Kuisys, Elžbieta Oleškevič, Valdas Lukaševič. Gatvės kultūros idėją puikiai atspindėjo šiuolaikinių, „house“, „hip hop“ šokių studijos iš Vilniaus „G House“ pasirodymas ir be galo energingi italo Matteo „breakdance“ šokių judesiai. Koncertą su trenksmu užbaigė visų laukiama hip-hop‘o grupė „Tie Geresni“.
Lentvario jaunimas ir organizatoriai tikisi, jog „Gatvės ritmu“ yra tas renginys, iš kurio jaunimas pasiima tai, ko jam labiausiai reikia.
Renginį remia: Trakų rajono savivaldybė ir AB „Achema“

Dainius ŽIŪRA,
Lentvario jaunimo centro darbuotojas
Domantas Kaminskas nuotr.

Naujienos iš interneto