Pasaulio lietuviai kūrėjai pateikė idėjas Lentvario dvaro parkui atgaivinti

IMG_1480

Liepos 24 dieną, ketvirtadienį, pasaulio lietuvių kūrybinių dirbtuvių „Migruojantys paukščiai“ dalyviai pristatė savo pasiūlymus Lentvario dvaro parko atgaivinimui.
Jau aštuntą kartą „LT-Identity“ organizuojamose kūrybinėse dirbtuvėse „Migruojantys paukščiai“ dalyvavo užsienio lietuviai, atvykę iš JAV, Belgijos, Švedijos ir kitų šalių. Tarp dalyvių – įvairių sričių kūrėjai, kultūrinio gyvenimo atstovai, intelektualai – architektai, rašytojai, tekstilininkai, fotografai, kino atstovai.
Šiais metais VšĮ „LT-Identity“ projektui susijungė su visuomenine jaunimo organizacija „Lentvario parko renesansas“. Dalyviai kūrybinėse dirbtuvėse ieškojo būdų atgaivinti Lentvario dvarą ir parką, vykdė įvairias užduotis Lentvario mieste, apsilankė Užutrakio, Trakų Vokės ir Lentvario dvaruose, susitiko bei diskutavo su parkotyrininku Steponu Deveikiu bei Vilniaus Gedimino technikos universiteto Kūrybos verslo ir komunikacijos docente Jekaterina Lavrinec. Tokiu būdu buvo siekiama dalyvius supažindinti su Lentvario dvaro parku, jo problematika, vietine aplinka, o, pasisėmus žinių, vystyti kūrybinius sumanymus parkui atgaivinti.
Ketvirtadienio popietę vyko projekto metu sukurtų idėjų pristatymas, kuriame dalyvavo Lentvario dvaro sodybai neabejingi politikai, verslininkai, paveldosaugininkai, miesto bendruomenė bei žiniasklaidos atstovai.
Renginio metu buvo pristatytos 5 idėjos: parko garsų žemėlapio sukūrimas, pasikartojančių renginių ciklas, interaktyvūs pramoginiai pasivaikščiojimai Lentvario parke, bendruomenės „Lentvario dvaras“ sukūrimas, veiklų, skirtų vizualiniam parko grožio atskleidimui, organizavimas. Buvo pateiktos netgi tokios idėjos kaip dvaro išpirkimas renkant lėšas internete.
Nuo 2007-ųjų organizuojamas projektas kiekvienais metais suburia pasaulio lietuvių kūrėjus ieškoti sprendimų Lietuvai aktualiomis temomis – kūrėjų migracijos, tautiškumo, lietuvybės, kultūrinio turizmo, švietimo bei edukacijos. Kūrėjai, intelektualai ir kultūrinio gyvenimo atstovai noriai grįžta į Tėvynę ir prisijungia prie projekto, savo mintis ir idėjas skirdami Lietuvos vietoms, kuriose dirba. „Migruojantys paukščia“ užsienio lietuvių kūrėjams jau tapo pilietiniu įvykiu. Projektas remiamas Užsienio Reikalų Ministerijos.

Daugiau informacijos:
www.migruojantyspauksciai.lt
www.facebook.com/migruojantyspauksciai

Jolita TALAIKĖ,
Projekto koordinatorė
Auksė PODOLSKYTĖ,
Jaunimo organizacijos
„Lentvario parko renesansas“ viešųjų ryšių atstovė
Kristinos Čyžiūtės nuotr.

Naujienos iš interneto