Naujoji Lentvario katilinė tirpdys šilumos kainas

Bendra nuotrauka Lentvario biokuro katilinės oficialaus atidarymo proga
Bendra nuotrauka Lentvario biokuro katilinės oficialaus atidarymo proga
Biokuro katilinė įrengta pagal modernias technologijas – tuo akivaizdžiai buvo galima įsitikinti
Biokuro katilinė įrengta pagal modernias technologijas – tuo akivaizdžiai buvo galima įsitikinti
Medelį, simbolizuojantį sėkmę ir bendradarbiavimą, sodina(iš kairės) šalies ministro pirmininko patarėjos Jūratė Juozaitienė, Auksė Kontrimienė, rajono savivaldybės meras Vytautas Zalieckas ir bendrovės „Prienų energija“  vadovas Vaidas Povilėnas
Medelį, simbolizuojantį sėkmę ir bendradarbiavimą, sodina(iš kairės) šalies ministro pirmininko patarėjos Jūratė Juozaitienė, Auksė Kontrimienė, rajono savivaldybės meras Vytautas Zalieckas ir bendrovės „Prienų energija“ vadovas Vaidas Povilėnas

Lentvaryje oficialiai atidaryta rekonstruota biokuro katilinė. Tikimasi, kai katilinė ims dirbti visu pajėgumu,  rajono gyventojai jau šį šildymo sezoną už tiekiamą šilumą mokės mažiau.
„Lentvario šilumos ūkio pertvarka, kaip ir planuota, davė pozityvių rezultatų: vos tik biokuro katilinė ėmė veikti pagal numatytas apkrovas,  nepaisant milijoninių investicijų, šilumos kaina visiems Trakų rajono vartotojams šiek tiek smuktelėjo. Prognozuojame, kad kaina mažės toliau ir ateinantį šildymo sezoną pasitiksime 10 procentų mažesnėmis šilumos kainomis“, – sakė UAB „Prienų energija“ vadovas Vaidas Povilėnas.
Biokuro katilinės rekonstrukcija buvo reikšmingiausia Lentvario šilumos ūkio pertvarkymo dalis. Modernizuoto katilo galingumas – 5 megavatai, dar 1 megavatą šilumos energijos duoda modernus įrenginys, vadinamas ekonomaizeriu, kuris ne tik padidina katilo efektyvumą, bet ir išvalo sudegusių skiedrų dūmus. Tad katilinė neteršia aplinkos.
Rajono savivaldybės meras Vytautas Zalieckas pabrėžė, kad įgyvendinant šį projektą, pavyko sutarti ir abipusiškai naudingai bendrauti su bendrove „Prienų energija“, rasti reikiamus sprendimus. Tad pasiektas geras rezultatas – naujoji katilinė, kuri palengvins mokesčių naštą rajono gyventojams. Meras pažymėjo, kad ties šiuo projektu sustoti neketinama. Savo eilės laukia Trakų šilumos ūkis, nes trakiečiai taip pat planuoja turėti biokuro katilinę ir mokėti mažiau. Be to, savivaldybė nuolat siekia ir sistemingai dirba,  kad viso rajono šilumos ūkis būtų šiuolaikiškas, naudotų modernią įrangą, o ekonominę naudą pajustų visi rajono šilumos vartotojai.  Šia linkme rajone jau nemažai pasiekta, toliau einama  permainų keliu.
Lentvaryje rekonstruota ne tik biokuro katilinė. Nauja trasa buvo sujungtos  Lentvario miesto šiaurinės ir pietinės dalių šilumos tiekimo sistemos –  nutiesta apie 1,1 km atkarpa,  įveikiant inžineriškai sudėtingą apie 100 metrų sujungimo ruožą po veikiančiu geležinkeliu.
Lentvario šilumos ūkio pertvarka kainavo per 14 milijonų litų, iš kurių per 5 milijonų litų Europos Sąjungos paramos lėšos.
Oficialiame katilinės atidaryme  dalyvavo ir Seimo pirmininko pavaduotojas Jaroslavas Narkevičius, šalies ministro pirmininko patarėjos  Jūratė Juozaitienė ir Auksė Kontrimienė, rajono savivaldybės mero patarėja Audronė Virganavičiūtė, savivaldybės administracijos direktorius Renatas Dūdys, savivaldybės tarybos nariai, Lentvario seniūnas Vytas Rukšėnas, miesto bendruomenės nariai, energetikos organizacijų, bendrovės „Prienų  energija“, katilinę rekonstravusių įmonių darbuotojai.
Perkirpus simbolinę įkurtuvių juostelę, buvo apžiūrėtos modernios katilinės patalpos, šia proga pasodinti trys medeliai, simbolizuojantys bendradarbiavimą ir sėkmę.

Trakų rajono
savivaldybės informacija
Sigitos Nemeikaitės nuotr.

Naujienos iš interneto