Joninėms Lentvaryje: atnaujintos gatvės su vaizdo stebėjimo kameromis

Lentvario seniūnas V. Rukšėnas (trečias iš kairės) dėl miesto gatvių statybos darbų tarėsi su meru V. Zaliecku (antras iš kairės) ir S. Žilioniene (pirma iš kairės)
Lentvario seniūnas V. Rukšėnas (trečias iš kairės) dėl miesto gatvių statybos darbų tarėsi su meru V. Zaliecku (antras iš kairės) ir S. Žilioniene (pirma iš kairės)

 

Geležinkelio gatvėje jau nutiesta 100 metrų asfalto, tačiau dar laukia nemažai darbų
Geležinkelio gatvėje jau nutiesta 100 metrų asfalto, tačiau dar laukia nemažai darbų

Gegužės 12 dieną Lentvaryje, tiesiog rekonstruojamoje Geležinkelio gatvėje, aptarti miesto trijų gatvių rekonstrukcijos projekto aktualiausi darbai. Šiame pasitarime dalyvavo rajono savivaldybės meras Vytautas Zalieckas, savivaldybės administracijos direktorius Renatas Dūdys,  Strateginio planavimo, investicijų ir ūkio plėtros skyriaus vedėja Svetlana Žilionienė, savivaldybės specialistai, Lentvario seniūnas Vytas Rukšėnas , rangovo – UAB „Lemminkainen Lietuva“,  bendrovės „Trakų vandenys“ atstovai.
Drauge susirinkę pasitarimo dalyviai tarėsi,  kaip greičiau, efektyviau išspręsti statybų problemas, paspartinti darbus. Buvo nutarta, kad nuo gegužės 19 dienos bus pradėtos asfaltuoti Lauko ir  Bažnyčios gatvės. Tikimasi, jei nesutrukdys oro sąlygos, asfaltą pakloti per dvi savaites. Be to, aptarti ir saugaus eismo aspektai. Todėl Geležinkelio ir Lauko gatvėse bus įrengti greitį ribojantys kalneliai,  populiariai vadinami „gulinčiu policininku“.
„Kada Lentvaryje didžiausi atlaidai?“, – meras V. Zalieckas juokaudamas klausė Lentvario seniūno. Išgirdęs atsakymą, kad per Jonines, meras tvirtino, kad iki to laiko didieji gatvių rekonstravimo darbai turėtų būti baigti.
Jau akivaizdu, kad Bažnyčios ir Lauko gatvėse rekonstrukcija artėja prie finišo, tuo tarpu Geležinkelio gatvėje – nemažas darbų frontas. Nors jau išasfaltuota apie 100 metrų gatvės nuo dididžiosios geležinkelio pervažos, statybininkų technika visu smarkumu ūžia pačioje judriausioje jos dalyje priešais prekybos centrą „Maxima“. Rekonstruojant šią gatvę, bus pakeisti seni bei nutiesti nauji vandentiekio tinklai, o prie jų galės jungtis lig šiol be centralizuotai tiekiamo vandens gyvenę lentvariečiai.
„Pagal projektą vandentiekio tiesimas šioje gatvėje nebuvo numatytas, tačiau šie darbai bus atlikti rajono savivaldybės biudžeto lėšomis. Privalome pagalvoti ne tik apie lygios dangos, gerai apšviestą  atnaujintą gatvę, bet ir apie šalia gyvenančių žmonių gyvenimo kokybę. Todėl rekonstruojant gatvę dabar kaip tik gera proga atlikti tai, kas lig šiol nebuvo padaryta, nors tam prireiks papildomų lėšų”, – sakė meras V. Zalieckas.
Be to, atliekant rekonstrukcijos darbus, nutarta įrengti  vaizdo stebėjimo kameras visose trijose – Bažnyčios, Geležinkelio, Lauko – gatvėse. Tokiu būdu lentvariečiai jausis saugesni –  kameros fiksuos viešosios tvarkos pažeidimus ir taps veiksminga nusikaltimų prevencijos priemone.
„Kartu susirinkę projekto dalyvių atstovai drauge priėmė suderintus ir operatyvius sprendimus, kurie pagreitina viso miesto infrastruktūros gerinimo darbus. Tokie pasitarimai statybų aikštelėje abipusiškai naudingi: ir užsakovui – savivaldybei, ir projektą įgyvendinančiam rangovui, kitoms projekte dalyvaujančioms įmonėms”, – pastebėjo rajono savivaldybės administracijos  direktorius R. Dūdys, pavykus greitai, sklandžiai išspręsti aktualiausias Lentvario gatvių rekonstrukcijos problemas.
Direktoriaus mintis pratęsė Strateginio planavimo, investicijų ir ūkio plėtros skyriaus vedėja S. Žilionienė: „Svarbu, kad darbai nevėluoja, neatsiliekame nuo numatyto grafiko,  o statybų vietoje gyvai aptarėme, kas aktualiausia”.
Primename, kad trijų Lentvario gatvių rekonstrukcijos projektas pradėtas įgyvendinti 2012 metų  vasarą. Gatves numatyta rekonstruoti per 32 mėnesius, planuojama atlikti daugiau nei 10 mln. 239 tūkst. litų vertės darbų. Tad projektas  bus baigtas įgyvendinti jau šiemet.
Didžioji projekto dalis finansuojama iš ES Ekonomikos augimo veiksmų programos pagal priemonę “Savivaldos transporto infrastruktūros modernizavimas”, dalis lėšų skiriama iš Lietuvos automobilių kelių direkcijos, valstybės bei rajono savivaldybės biudžetų.

Sigita Nemeikaitė,
Trakų rajono savivaldybės viešųjų ryšių specialistė
Sigitos Nemeikaitės nuotr.

Naujienos iš interneto