Vilniaus arkivyskupijos žinios

2014-05-09 Draugystės su Dievu vakaras jaunimui Vilniuje

Gegužės 9 d. 19 val. jaunimas rinksis į Draugystės su Dievu vakarą Šv. Teresės bažnyčios kriptoje prie Aušros Vartų, Vilniuje. Organizuoja Vilniaus arkivyskupijos jaunimo centras.

2014-05-10 Kunigų šventimai Vilniaus arkikatedroje

Gegužės 10 d. 11 val. Vilniaus arkikatedroje vyks kunigų šventimai. Į kunigus bus šventinami Juzef Makut (Eišiškės), Aleksandr Gaičauskas (Lentvaris) ir Robertas Moisevič (Lentvaris). Šv. Mišias aukos Vilniaus arkivyskupas metropolitas Gintaras Grušas, koncelebruos kardinolas Audrys Juozas Bačkis ir vyskupas Arūnas Poniškaitis bei kiti kunigai. Kviečiame maldai už būsimus Vilniaus arkivyskupijos kunigus!

2014-05-11 Vargonų muzikos valanda Valkininkų bažnyčioje

Gegužės 11 d. 11 val. Varėnos r. Valkininkų Švč. Mergelės Marijos apsilankymo bažnyčioje vyks vargonų muzikos valanda. Skambės J. S. Bach, L. N. Clerambault, G. Böhm ir kitų kompozitorių kūriniai vargonams kuriuos atliks LMTA Vargonų ir klavesino katedros studentės bei tos pačios katedros lektorė. Šv. Mišių metu giedos LMTA studentės Gabrielė ir Grytė Pintukaitės.

2014-05-12–13 Policijos kapelionai rinksis Trakuose

Gegužės 12–13 dienomis Trakuose susitiks visos Lietuvos policijos kapelionai. Susitikimo tikslas: kurti bendrystės dvasią ir numatyti veiklos kryptis. Kapelionai susitiks su policijos vadovais, susipažins su darbo specifika, aptars programas „Saugokime vieni kitus kelyje“ ir „Saugi kaimynystė“. Trakų bažnyčioje gegužės 12 d. 18 val. kapelionai dalyvaus šv. Mišiose su bendruomene, o gegužės 13 d. 12 val. švęs Mišias drauge su arkivyskupu Gintaru Grušu.

2014-05-14 Galimybė išgirsti vokiečių sociologę, publicistę ir knygų autorę G. Kuby Vilniuje

Gegužės 14 d. nuo 13 val. LR Seime, Kovo 11-osios Akto salėje, vyks konferencija „Naujieji stabai: genderizmas ir seksualinė revoliucija“. Jos pagrindinė pranešėja – vokiečių sociologė, publicistė ir knygų autorė G. Kuby. Ji kalbės apie Gender ideologiją, kaip naująją šeimos žlugdymo ideologiją, griaunančią žmonių visuomenės pagrindus. Būtina išankstinė registracija el. paštu aupoci@lrs.lt (nurodyti vardą ir pavardę). Įėjimas į konferenciją per Seimo I rūmus su asmens tapatybę patvirtinančiu dokumentu (daugiau informacijos).

Gegužės 14 d. 17 val. Domus Maria konferencijų salėje (Aušros Vartų g., Vilnius) diskusijoje „Kodėl aš?“ su G. Kuby ir gyd. psichiatru G. Vaitoška apie aktyvaus pilietinio veikimo svarbą. Diskusijos trukmė iki 2 val.Registracija internetu.

2014-05-14 Vilniuje paskaita apie katalikų dvasininkų socialinę–kultūrinę veiklą XX a.

Lietuvos edukologijos universitete gegužės 14 d. 15 val.  (II-ieji rūmai, 222 aud., T. Ševčenkos g. 31, Vilnius) vyks vieša paskaita „Lietuvos katalikų dvasininkų socialinė–kultūrinė veikla XX amžiaus pirmoje pusėje“. Ją skaitys Visuotinės istorijos katedros doc. dr. Vida Pukienė.

Registracija į 2014-05-16–18 savaitgalį „Ateik, būk mano šviesa“

Gegužės 16–18 dienomis Šv. Jono bendruomenė kviečia 25–45 m. žmones savaitgaliui „Ateik, būk mano šviesa!“, tema: kūno teologija „Bet jis kalbėjo apie savo kūno šventovę“ (Jn 2, 21). Savaitgalis vyks Marijos namuose (Antakalnio g. 27, Vilnius). Kiek daug Bažnyčioje 25–45 m. amžiaus žmonių, nesukūrusių šeimos, nejaučiančių kunigystės ar vienuolystės pašaukimo ir kenčiančių dėl to! Siūlome tiems, kurie tai patiria, kartu ieškoti atsakymų, ieškoti savyje drąsos eiti toliau gyvenimo keliu ir bendrauti Dievo akivaizdoje. Daugiau informacijos apie renginį ir registraciją čia.

Naujienos iš interneto