„Jaunimo linija“ ir Andrius Mamontovas kviečia jaunimą į savižudybių prevencijai skirtas diskusijas

„Jaunimo linija“ kartu su Andriumi Mamontovu tęsia prieš penkerius metus pradėtą ir iki šiol didelio dėmesio sulaukiančią iniciatyvą „Nebijok kalbėti“ ir nuo balandžio mėn. atviram pokalbiui kviečia jaunus žmones Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje.

Nuo 2009 m. organizuojamas renginių ciklas skirtas savižudybių prevencijai bei visuomenės švietimui. Į susitikimus kviečiami visi, kas nori susipažinti su savižudybių problematika ir yra susidūrę su šia problema savo aplinkoje.

„Šios iniciatyvos tikslas – keisti nusistovėjusius visuomenės stereotipus apie savižudybės problemą bei parodyti, kad kiekvienas iš mūsų galime padėti žmonėms, ketinantiems nusižudyti: atviras pokalbis, drąsa kalbėti ir palaikymas gali išgelbėti gyvybę,“ sako „Jaunimo linijos“, vienos iš inciatyvos iniciatorių, vadovas Paulius Skruibis.

Įgyvendinant iniciatyvą „Nebijok kalbėti” daugiau nei dvidešimt miestų aplankęs ir viešuose susitikimuose su įvairiaus amžiaus grupėmis susitikinėjantis A. Mamontovas įsitikinęs, jog žmonės vadovaujasi klaidinga informacija arba turi labai mažai žinių apie savižudybės grėsmes bei jų įveikimo galimybes, todėl šviesti visuomenę būtina.

„Savižudybių mastas Lietuvoje yra labai didelis: nuo gripo paskutiniais metais Lietuvoje miršta iki 20 žmonių, o per metus nusižudo virš 1000. Sirgdamas gripu kiekvienas žinome, kur kreiptis, kaip atpažinti simptomus, valstybė rūpinasi šios ligos prevencija. O savižudybių prevencijai Lietuvoje skiriama labai mažai dėmesio ir visuomenė stokoja būtiniausių žinių“, sako A. Mamontovas. „Rūpintis savižudybių prevencija – ne tik valstybės galioje. Kiekvienas galime prisidėti prie šios problemos įveikimo, tik reikia žinoti kaip. Šias žinias ir stengiamės suteikti „Nebijok kalbėti“ renginių metu.“

Iš viso šiais metais numatoma surengti 6 renginius aukštosiose mokyklose (po du renginius Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje). Pirmasis  šiais metais renginių ciklo „Nebijok kalbėti“ susitikimas vyks Vilniaus Universiteto Komunikacijos fakultete balandžio 3 d. 15 val. (Saulėtekio al. 3, Vilnius).

Šiuos „Jaunimo linijos“ ir A. Mamontovo iniciatyvos „Nebijok kalbėti“ organizuojamus susitikimus remia  Europos Ekonominės Erdvės finansinio mechanizmo NVO programa, siekianti prisidėti prie ekonominių ir socialinių skirtumų mažinimo Europos Ekonominėje Erdvėje (EEE). 2009–2014 m. finansavimo laikotrapiu pagal šią programą Lietuvai ekonomėms ir socialinėms problemoms spręsti skirti 84 milijonai eurų.

Išsmamesnė informacija: Paulius Skruibis, „Jaunimo linijos” vadovas, el.p.: paulius@jaunimolinija.lt ; tel. nr. +370 686 36979.

Naujienos iš interneto