Mokinių verslumo ugdymas

DSC01788  Lentvario Motiejaus Šimelionio gimnazija, bendradarbiaudama su Lietuvos edukologijos universitetu bei 10 gimnazijų visose Lietuvos apskrityse, sėkmingai vykdo ES finansuojamą projektą „11-12 klasių mokinių verslumo ugdymas taikant netradicines ugdymo formas“.

Sausio 17d. mūsų gimnazijoje vyko lektorės, technologijų mokytojos ekspertės Oksanos Kietavičienės vestos konsultacijos šia tema. Vienos dienos konsultacijų tikslas ugdyti vaikų verslumą, padedant jiems priimti teisingus sprendimus, tad dalyvavo vaikus auginantys gimnazijos mokytojai, švietimo sistemos specialistai bei kiti tėvai, taip pat ir moksleiviai.

Konsultacijų metu susipažinome su verslumo ugdymo ypatybėmis. Individualiai atlikę MBTI testus sužinojome apie savo asmenybę ir savybes. Kiekviena komanda kėlė, jų manymu, svarbiausius klausimus, į kuriuos mokymų metu stengėsi atsakyti. Taikant netradicinius metodus geriau pažinome save, tėvai sužinojo, kaip gali padėti savo vaikams ugdyti verslumo ir lyderystės savybes. Susipažinome su veiksmo struktūravimo sistema, išmokome struktūruoti veiksmus, padėsiančius pasiekti užsibrėžto tikslo. Konsultacijos buvo labai naudingos, nes įgytos žinios ir nauja informacija tiek mokiniams, tiek tėvams bei mokytojams pravers ugdant verslumą ir siekant svarbių tikslų.

Projekto metu, skatinti ugdyti jaunuolių verslumo savybes, buvo apmokyti mokytojai, švietimo pagalbos specialistai. Viso Lietuvoje, technologijų pamokų metu, buvo apmokyti 389 III-IV klasių mokiniai – iš jų 77 Lentvario Motiejaus Šimelionio gimnazijos moksleiviai. Jaunuoliai konsultacijų bei testų pagalba buvo mokomi priimti svarbius sprendimus, planuoti tolimesnę ateitį, darbus bei kelti norimus pasiekti tikslus. Konsultacijos taip pat dar vyks Marijampolėje, Alytuje, Tauragėje bei Kaune.

 Adrija Naskauskaitė

Lentvario Motiejaus Šimelionio gimnazistė

Autorės nuotr.

Naujienos iš interneto