Žiemos spalvų paletė

Žiema balta, balta kur ne kur išlenda kita spalva… Tačiau kas pasakė, kad žiema turi būti tik balta? Žiemos peizažai tapo gyvi ir spalvingi mūsų jaunųjų menininkų kūriniuose. Tai pastebime Lentvario miesto bibliotekoje eksponuojamos menų studijos „Spalvų juokas“ Lentvario jaunimo grupės parodoje. Drobėse nutapyta žiema labai ryški, jos spalvų paletė įvairi. Čia matome saulėlydžius ir saulėtekius, saulėje vaivorykštės spalvomis žibančias pusnis. Paveiksluose taip pat vyrauja eglučių įvairovė ir yra jaučiamas šaltos žiemos dvelksmas…

Į Lentvario miesto biblioteką parodos „Žiemos paletė“ pristatymą rinkosi svečiai ir menų studijos „Spalvų juokas“ Lentvario grupės jaunimas su tėveliais. Tai yra jų pirmoji personalinė paroda. Susirinkusiesiems daugiau informacijos apie studiją ir šią parodą, jos atsiradimą pateikė menų studijos vadovė ir dailės mokytoja Alma Bureikienė. Ji papasakojo apie jaunimo ryžtą, didelį užsidegimą ir norą tapyti bei dalyvauti parodoje. Darbai buvo atlikti mažiau nei per mėnesį. Rezultatas, kuris sužavėjo visus susirinkusius, buvo pasiektas.

Menų studija „Spalvų juokas“ Lentvaryje įsikūrė prieš penkerius metus. Joje vaikai jau nuo 3 metukų susipažįsta su meno pasauliu, o moksleiviai ir suaugusieji mokosi jį pažinti ir atrasti piešdami, tapydami, lipdydami, išbandydami įvairiausias dailės technikas. Čia kviečiami mokytis visi: ir tie, kurie niekada anksčiau nepiešė, ir tie, kurie jau turi įgūdžių. Studijos edukatorės veda kūrybines edukacijas mokyklose ir darželiuose. Anot vadovės Almos, menų studija „Spalvų juokas“ – tai studija, kurioje kiekvienas gali surasti ir užauginti savyje menininką…“ Menas mus supa visur ir visada nuo gimimo, jis – neatsiejama gyvenimo dalis. Šiandien, kai technologijų pasaulis užvaldo mūsų kasdienybę, būtina suprasti, kodėl svarbu lavinti vaikų kūrybiškumą. Vis daugiau tėvų stengiasi bent kelioms valandoms atitraukti vaikus nuo kompiuterių ar telefonų ekranų, vienas iš pasirinkimų – dailės, keramikos ir kiti užsiėmimai.

Jau penkerius metus Lentvario miesto biblioteka draugauja ir bendradarbiauja su menų studija „Spalvų juokas“ ir jos vadove Alma Bureikiene. Vyko ne viena nuostabi vaikų paroda bibliotekoje. Renginiui baigiantis jaunimas buvo apdovanotas padėkos raštais ir pakviestas pasmaližiauti saldumynais.

Lentvario miesto biblioteka kviečia į parodą „Žiemos paletė“ ir atveria duris į užburiantį spalvų pasaulį, suteikiantį šiam šaltajam metų laikui naują prasmę, kur galėsime atsikvėpti nuo kasdienio šurmulio ir žvilgtelėti į nuostabią žiemišką Lietuvos gamtą. Pasigrožėkite teptuku pagautomis akimirkomis ir žiemos spalvų paletės įvairove menų studijos „Spalvų juokas“ mokinių nutapytose drobėse…

Paroda veiks iki vasario 9 d.

 

 

 

 

 

Rūta Minkevičienė,

Trakų viešosios bibliotekos Lentvario padalinio vyr. bibliotekininkė

Naujienos iš interneto