Nepatogus kinas – kino seansas „Nebus viskas gerai“

Lentvario kultūros centras, bendradarbiaudamas su NK-DOKU, bendrakūrystės principu veikiančia iniciatyva, buriančia bendruomenes, institucijas ir organizacijas, kviečia į nemokamą kiną! Vienintelis nepatogumas – kinas kalba nepatogiomis temomis.

Sausio 25 d. 18:00 val. bus rodomas filmas „Nebus viskas gerai“. Filmas ukrainiečių, anglų kalbomis, subtitruotas lietuviškai

Apie filmą:

1986 m. Adriano Radu, vieno iš filmo režisieriaus, mama, būdama šeštą mėnesį nėščia, nuvyko į komandiruotę Ukrainoje. Moteris įsitikinusi, kad būtent dėl tuo metu įvykusios Černobylio katastrofos jos naujagimiui išsivystė glaukoma ir dalinė neregystė. Adrianas, sulaukęs 30 metų, nusprendžia pats vykti į Ukrainą ir čia pabandyti surasti atsakymus į jį kankinančius klausimus. Ukrainoje Adrianas sutinka Heleną – merginą, kuri irgi tiesiogiai patyrė atominės nelaimės padarinius. Abu jaunuoliai ryžtasi kurti filmą: apie save ir apie kitus, katastrofos paliestus, žmones. Jautrus ir gilus šiųdviejų pradedančiųjų režisierių filmas sukoncentruodamas žvilgsnį į dabartį sykiu iškelia praeities šmėklas, kurios kaip niekada anksčiau vėlei gali tapti realiomis.

Nepatogios temos:

– Tapatybė

– Negalia

Seansas nemokamas, filmo trukmė 82 min. Nepatogus kinas vyks sausio 25 d. 18:00 val. Lentvario kultūros centre.

Lentvario kultūros centro informacija

Naujienos iš interneto