Skaitau, šoku ir dainuoju

Darganotas rudeniškas oras dažnam kelią liūdesį. Juk šviečiant saulutei ir akyse tampa šviesiau, o nuotaika būna geresnė. Tačiau linksmiems pirmokams orai tikrai neįtakoja. Tuo įsitikinome ir mes, kai į Lentvario biblioteką atskubėjo Lentvario pradinės mokyklos 1c klasės mokinukai su mokytoja Vida Šmigelskiene. Kai kurie jau buvę bibliotekoje ne kartą ir dauguma jų yra aktyvūs skaitytojai. Sugužėję vidun visi smalsavo, ką gi šį kartą smagaus nuveiksime.

Jaunųjų lankytojų jau laukė puikiai nusiteikusi edukacinių veiklų kūrėja, pedagogė, muzikinių leidinių kūrėja Inga Gučienė. Ji atvyko papasakoti apie mistinį ir keistą Robotą Metalobotą, supažindinti vaikus su pasakų-dainų knyga Roboto Metaloboto kelionė po sodą“ bei kartu su jais skaityti, dainuoti ir šokti.
Edukacinės veiklos kūrėja Inga Gučienė – pedagogė, kurianti įtraukiančias veiklas mažiesiems daugiau kaip 10 metų. Bibliotekos viešnia išties turi įspūdingą kūrybinę ir ugdymo patirtį – sukūrusi per 300 dainelių vaikams, išleidusi 10 ankstyvojo muzikinio ugdymo leidinių, parašiusi 12 pasakų, kurias per aktyvią veiklą perteikia mažiesiems, jų tėveliams ir mokytojams.
Kelionės po sodą metu Robotas Metalobotas kvietė pažinti sodo augalus, daržoves ir vaisius. Kartu su muzikinės knygelės autore vaikai dainavo su Robotu, kartojo jo kampuotus judesius. Atliekant dainas su judesiukais viešnia papasakojo mokinukams apie sodo augaliją, vaisius ir daržoves – morką, slyvas, moliūgą, obuoliukus.

Susitikimo metu vaikus atlydėjusi mokytoja, tėveliai įsitikino, kad vaikiška muzikinė knygelė yra puiki priemonė sudominti mažuosius, paverčiant ugdymo procesą nuotaikinga ir linksma veikla.

Pirmos klasės moksleiviai gavo autorės knygelę dovanų. Norėdami paįvairinti mokymąsi nuotaikinga muzikine veikla, jie galės dainuoti klasėje. Dainelės pateiktos labai patogiai parašytomis natomis su akordais ir dar CD karaoke versija, kad išmokus būtų patogiau jas kartoti.

Atsisveikindami susitarėme dar kartą susitikti bibliotekoje, nes vaikai būtinai norės vėl pabendrauti su Robotu Metalobotu ir pakeliauti po mišką, o tai padaryti padės trečioji Ingos Gučienės knygelė „Roboto Metaloboto kelionė po mišką“.

 

 

Jurgita Makaravičienė,

Trakų viešosios bibliotekos Lentvario filialo vaikų literatūros skyriaus vyr. bibliotekininkė

Naujienos iš interneto