Lukas Jonikas – jaunasis Lentvario kūrėjas

Lukas Jonikas gimė 2004 m. Visą laiką gyveno Lentvaryje, o mokėsi Vilniuje. Jau nuo mažų dienų jautė potraukį menams, konstravimui, rankdarbiams. Labiausiai užkabino vizualieji menai, nes jautė, kad tai yra geriausias būdas išsilieti ir bent trumpam pabėgti nuo realybės, kai to norėdavosi. Mokykloje jam mokytis sekėsi sunkiau, bet tik paėmęs pieštuką į ranką pajausdavo malonumą ir piešimo galią.

Rimtai menu susidomėjo pirmoje gimnazijos klasėje, kai pradėjo lankyti privačias piešimo ir tapybos pamokas pas profesionalų figūratyvistą Robertą Bluj. ,,Tai yra žmogus, kuris nukreipė mane teisinga linkme, perdavęs vertingiausias tapybos, piešimo, kompozicijos žinias, sudariusias rimtą pagrindą tolesnėms studijoms“, – sako Lukas. Dailininkas nepaprastai dėkingas gyvenimo aplinkybėms už galimybę dirbti ir bendrauti su tokio aukšto lygio menininku ir ypač doru žmogumi.

Po ketverių metų atkaklaus ir nuoseklaus darbo Lukas Jonikas įstoja ir dabar sėkmingai studijuoja Vilniaus dailės akademijos antrame bakalauro kurse. Jis šiuo metu mokosi freskos / mozaikos specialybės ir toliau sėkmingai tapo bei mėgaujasi kūrybiniu gyvenimu. Gabaus ir darbštaus vaikino svajonė išsipildo su kaupu.

Šie eksponuojami paveikslai Lentvario miesto bibliotekoje yra pirmoji jaunojo menininko Luko Joniko rimtesnė personalinė paroda. Didžioji eksponuojamų darbų dalis yra nutapyti Roberto Bluj dirbtuvėse, bet yra keletas egzempliorių iš asmeninės kūrybos kolekcijos.

Paveiksluose vyrauja natūralios spalvų gamos, klasikinėje tapyboje. Kūriniuose vaizduojami portretai – žmonių, gyvūnų, taip pat peizažai ir natiurmortai. Darbai atlikti ant drobės aliejiniais dažais.

Kviečiame lentvariečius ir miesto svečius, kurie dar neaplankė jaunojo dailininko parodos, atvykti ir pasimėgauti jo kūrybos pasauliu… Tegu Luko pirmoji paveikslų paroda „Pradžia“ būna geras startas jo tolimesnei kūrybai. Paroda veiks iki lapkričio 6 d.

Rūta MINKEVIČIENĖ, Lentvaris

Naujienos iš interneto