Kai aplanko kūrybinis džiaugsmas…

Saulėtą rudens popietę į unikalių skirtukų knygoms gamybos dirbtuves Lentvario miesto bibliotekoje rinkosi suaugusieji ir vaikai.

Edukacinio užsiėmimo metu dalyviai turėjo progą pasigaminti įvairių skirtukų knygoms, kurie gali būti pačių keisčiausių ir netikėčiausių formų, pagaminti iš įvairiausių medžiagų. Kai pasidarai pats, skirtukas jau būna vienetinis, nes jo negali įsigyti jokioje parduotuvėje. Būtent tokius išskirtinius skirtukus kurti visus pakvietė menininkas, paišytojas, dizaineris, tapybos mokytojas, labdaros ir paramos fondo „Vyrų fondas“ įkūrėjas Rimvidas Stankevičius. Jo pomėgis piešti knygų skirtukus išaugo iki nemažos kolekcijos, kuri puošė ir džiugino Lentvario bibliotekos lankytojus skaitykloje vasaros metu. Edukatorius renginio dalyvėms rekomendavo prisirinkti ir atsinešti dar gamtoje gausiai žaliuojančių ir žydinčių augalų bei jais papuošti savo gamybos skirtukus. Jie buvo gaminami ir piešiami spalvotais pieštukais ant paruoštukų, o pastarieji buvo įvairiausių atspalvių ir formų. Paruoštus skirtukus dar galima ir laminuoti, kad pratęstume jų naudojimo laiką. Dirbtuvių dalyvės, gamindamos skirtukus ir paragintos Rimvido, dainavo liaudies dainas. Taip darbas vyko dar smagiau ir jo rezultatais džiaugėsi visi. Susirinkusiesiems praleista popietė suteikė kūrybinio džiaugsmo ir malonių akimirkų.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tikimės, kad dar ne vieną kartą Rimvido Stankevičiaus parodos su išskirtiniais autoriaus darbais puoš Lentvario miesto bibliotekos erdves ir džiugins lankytojų akis. Taip pat labai lauksime jo vedamų edukacinių dirbtuvių vaikams ir suaugusiesiems.

 

Rūta Minkevičienė,

Trakų viešosios bibliotekos Lentvario padalinio vyr. bibliotekininkė

Naujienos iš interneto