Rykantų pirmo paminėjimo 621 metinių šventė

2023 m. rugpjūčio 14 dieną, po mišių Rykantų bažnyčioje, kurios prasidės 17 val., Rykantuose vyks išskirtinė – Rykantų pirmojo paminėjimo 621 metinių šventė. Ši unikali šventė atskleis Rykantų miestelio istorinį paveldą, skatins pažinti ir pagerbti šio miestelio praeitį ir dabartį.

Šventė prasidės eisena nuo bažnyčios link atmintino Rykantų akmens, toliau eisena žengsime link šventinės scenos.

Šventės dalyvių laukia kermošius. Į praeitį nukels meninė-istorinė nuotraukų ekspozicija. Mėgausimės žaidimais, dainomis, šokiais, muzikos-ugnies spektakliu.

Šventės metu bus galima susipažinti su liaudies tradicijų atkūrimu – medinių namų puošyba. Pamatyti, kaip ankstesnės kartos dailindavo namus drožiniais, o susidomėjus senoviniu amatu  paveldą pritaikyti savo namams.

Istorinės paminėjimo datos 621 metinių šventėje išgirsime trumpą Rykantų miestelio istoriją apie svarbiausius istorinius įvykius. Tai bus puiki proga pažinti šį miestelį iš arčiau ir suvokti jo unikalumą.

Meninė-istorinė nuotraukų paroda bus viena iš įdomesnių šventės dalių. Parodoje bus eksponuojamos vietos žmonių šventei pateiktos Rykantų istoriją atskleidžiančios nuotraukos. Tai puiki galimybė pajusti laiko tėkmę, jos sąveiką su Rykantų miestelio žmonių kultūra ir istorija.

Šventėje taip pat bus pristatyta Rykantų miestelio ir apylinkių istorinė-archeologinė apžvalga.  Archeologinių radinių vaizdai praturtins pažinimą, atskleisdami senovinės Rykantų bendruomenės gyvenimo detales.

Lauko scenos priekyje bus kiemo aikštelės aplinka, kurioje vyks linksmų žaidimų varžybos.

Šventės ryškiausia žvaigždė – dainininkas Romas Dambrauskas kvies mėgautis savo populiariomis dainomis. Tai bus įkvepiančios muzikos ir šokių patirtis, kuri leis atsipalaiduoti visiems dalyvaujantiems bendrame šokio sūkuryje. Vėliau visus kvies šokiui ir džiugins muzika Rykantų UDC ansamblis „Vilsa“. Šventę vainikuos muzikos ir ugnies šou-spektaklis.

Rykantų miestelio istorinės paminėjimo datos 621 metinių šventė – ypatinga progą prisiminti ir skleisti miestelio unikalų paveldą, pristatyti Rykantų miestelį kaip svarbų kultūros ir istorijos objektą, ne tik vietos, bet ir visos Lietuvos kontekste.

Kviečiame visus atvykti į šią įspūdingą šventę, kad galėtumėte patys susipažinti su Rykantų miestelio istorija, kultūra ir tradicijomis.

Dėkojame jums už jūsų dėmesį ir laukiame šventėje.

Šaltinis: Rykantų UDC

Naujienos iš interneto