VMI pradeda paramos pervedimą: 173 tūkst. eurų GPM suma gavėjus Trakų r. pasieks iki lapkričio 15 d.

Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – Vilniaus AVMI)  informuoja, kad nuo šiandien paramos gavėjus pasieks pirmosios gyventojų skirtos pajamų mokesčio sumos. Šiemet šalyje prašymus skirti dalį sumokamo gyventojų pajamų mokesčio (GPM) pateikė panašus gyventojų skaičius, kaip ir pernai – 484 tūkst. gyventojų, o jų skirti beveik 27 mln. eurų gavėjus pasieks dalimis iki lapkričio 15 d. Trakų rajono savivaldybėje registruotiems paramos gavėjams šiemet bus pervesta beveik 173 tūkst. eurų.

Trakų rajono savivaldybėje registruotiems paramos gavėjams ir organizacijoms (paramos ir labdaros fondai, viešosios įstaigos ir pan.) bus pervesta beveik 165 tūkst. eurų gyventojų skirtos GPM paramos, 8 tūkst. eurų – profesinėms sąjungoms. Išsami informacija apie paramos gavėjams skirtas lėšas skelbiama viešai, VMI interneto svetainėje adresu https://www.vmi.lt/evmi/paramos-statistika.

„GPM dalies skyrimas paramai – tai papildomų asmens lėšų nereikalaujantis būdas išreikšti palaikymą vienai ar kitai organizacijai. Visgi, kad įvyktų sklandus paramos perdavimas, pirmiausia paramos gavėjai  turi laiku pateikti paramos gavimo ir panaudojimo metinę ataskaitą, be to, pastebime, kad dalis gavėjų nenurodo VMI savo bankų sąskaitų, į kurias reikia pervesti skirtas sumas, o kai kurie – jų nė neturi“, – teigia Vilniaus AVMI Mokestinių prievolių departamento direktorė Rima Sėliukienė, pažymėdama, kad paramos panaudojimo ataskaitų laukiama dar 400 paramos gavėjų.

Be to, apie 13 tūkst. gyventojų teiktų prašymų dar nėra patvirtinti, nes juos teikusių asmenų pajamų deklaracijose nustatyti trūkumai, apie kuriuos jie buvo informuoti VMI pranešimu. Gyventojui duomenis patikslinus, deklaracijos bus pripažintos kaip teisingos, prašymuose nurodyti paramos gavėjai sulauks skirtos paramos, o gyventojai bus informuoti, jog jų prašymas buvo įgyvendintas.

Konsultacijos mokesčių klausimais teikiamos paskambinus 1882 (+370 5 260 5060) ar e. būdu per Mano VMI, nuotolinės paslaugos – telefonu 8 5 2191 777. Paslaugos ir konsultacijos klientų aptarnavimo padaliniuose –  tik su išankstine rezervacija.

 

TOP 5 didžiausios paramos sumos, apskaičiuotos Trakų rajono savivaldybėje registruotiems paramos gavėjams už 2022 m.

Paramos gavėjo pavadinimas Apskaičiuota suma
(Eur)
Grigiškių medžiotojų būrelis 7143,82
Trakų Švč. M. Marijos Apsilankymo parapija 4156,96
Lentvario Viešpaties Apreiškimo Švč. M. Marijai parapija 4081,08
Krašto gynėjų asociacija 3836,80
Valstybinės mokesčių inspekcijos profesinė sąjunga 3793,64

 

Vilniaus apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos informacija

Naujienos iš interneto